Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas", kura rindās par galvenā trenera Daiņa Adomaiša asistentu strādā Uvis Helmanis, ULEB Eiropas kausa A grupas atklāšanas spēlē ar rezultātu 92:86 (16:23, 40:21, 16:19, 20:23) pieveica Krasnodaras "Lokomotiv Kubaņ" vienību no Krievijas, bet Latvijas izlases basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan" ar rezultātu 66:63 (19:11, 11:15, 18:18, 18:19) B grupas mačā viesos apspēlēja Venēcijas "Umana Reyer" komandu.

Par spēles lielāko pavērsienu Viļņas "Siemens" arēnā kļuva otrā ceturtdaļa, kurā "Rytas" basketbolisti izcēlās ar 40 punktiem. Šajā desmitminūtē visus trīs izpildītos trīspunktu metienus trāpīja Eimants Bendžus, bet ar desmit punktiem izcēlās bijušais "VEF Rīga" vienības aizsargs Pako Kruzs.

Lai gan viesi no Krasnodaras otrajā puslaikā spēja samazināt rezultāta starpību, Viļņas vienības basketbolisti vadību tā arī vairs neatdeva. Vēl nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām Krievijas kluba rindās spēlējošais lietuvietis Mants Kalnietis ar diviem soda metieniem panāca rezultātu 84:87, bet nākamajā uzbrukumā nerealizēja tālmetienu, kas būtu izlīdzinājis spēles rezultātu.

Pako Kruzs tieši pirms spēles pēdējās minūtes realizēja divpunktnieku, izveidojot nepieciešamo atrāvienu no "Lokomotiv Kubaņ" komandas.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 27 punktiem bija Bendžus, kurš realizēja sešus no 11 tālmetieniem, bet 16 punkti bija Kruza kontā. Savukārt viesu labā ar 24 punktiem izcēlās bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolists Džonijs Obraients, kamēr 19 punktus sakrāja Krievijas izlases basketbolists Dmitrijs Kulagins. Iepriekš minētais Kalnietis izcēlās ar 12 "ačiem".

Savukārt Belgradas "Partizan" basketbolisti pirmo ceturtdaļu noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru, Ogņenam Jaramazam pārtverot bumbu un otrā laukuma pusē trāpot tālmetienu.


Otrajā ceturtdaļā serbu klubs pārsvaru palielināja jau līdz +12, bet mājinieki no Venēcijas atlikušās spēles garumā vairākkārt pietuvojās pavisam tuvu. Belgradas klubs gan vadību neatdeva un varēja svinēt pirmo uzvaru šī gada Eirokausa sezonā.

Peiners spēli sāka pamatpiecniekā un laukumā pavadīja 12:05 minūtes, kuru laikā netrāpīja vienīgo izmesto tālmetienu, taču atzīmējās ar vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu un vienu piezīmi.

Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem atzīmējās Markuss Peidžs, bet 11 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Rašons Tomass. Savukārt mājinieku labā ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām izcēlās Maikls Bramoss.

Rēzeknietim šī bija ceturtā spēle jaunā kluba rindās. Sezonas ievadā "Partizan" izcīnīja trīs uzvaras Adrijas līgas (ABA) superkausā, kuru laikā Peiners vidēji mačā izcēlās ar 6,7 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām. Turnīra finālā pret Ļubļanas "Cedevita Olimpia" vienību Peiners guva 12 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

Trešdien pirmās spēles ULEB Eirokausā aizvadīs Artūrs Žagars, kura pārstāvētā Badalonas "Joventut" spēlēs viesos pret Francijas vienību "Nanterre 92", kamēr Mārtiņš Meiers un Podgoricas "Budučnost VOLI" tiksies ar Malagas "Unicaja" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!