Foto: DELFI
„VEF Rīga” nākamie pretinieki VTB Vienotās Basketbola līgas (VBL) turnīrā, Maskavas apgabala „Himki”, ļoti nopietni gatavojas šai spēlei, lai uzlabotu gan savu situāciju kopvērtējumā, gan komandas noskaņojumu pēc nesenā zaudējuma Eirolīgas spēlē Polijā, vēsta kluba mājas lapa.

„Spēle ar „VEF Rīga” mums ir ļoti svarīga gan psiholoģijas ziņā, gan VTB turnīra kopvērtējuma aspektā,” saka „Himki” treneris Serdžio Skariolo. „Gaidu, ka šī spēle būs smaga, kā lielākā daļa mūsu pēdējo maču. Mēs cīnāmies, taču nobeigumā, kad patiesībā tiek noteikts uzvarētājs, mūsu spēle nozīmīgi pasliktinās. Mums beidzot ir jāsaprot, ka arī pēdējā ceturtdaļā ir jāspēlē ar maksimālu koncentrēšanos un intensitāti.”

Trenerim piekrīt arī komandas kapteinis Vitālijs Fridzons: „Komanda sola pielikt visus spēkus, lai uzlabotu situāciju. Gatavojamies spēlei ar „VEF Rīga” un centīsimies tajā parādīt skaistu basketbolu.”

„Himki” trešdien Eirolīgas A grupas spēlē ar 71:67 piekāpās Polijas „Asseco Procom”.

Kopumā šī „VEF Rīga” un „Himki” būs jau trešā savstarpējā spēle – arī pērnajā VTB Vienotās līgas sezonā abas komandas spēlēja vienā apakšgrupā. Toreiz pirmajā spēlē izbraukumā vefieši piedzīvoja nopietnu zaudējumu (66:103), taču otrā cīņa, kas tika aizvadīta „Arēna Rīga, bija ļoti interesanta un daudz netrūka līdz pārsteigumam, jo vēl trešajā ceturtdaļā zaudējot ar mīnus 17 punktiem, ”VEF Rīga” toreiz Nikolaja Mazura vadībā pietuvojās viena punkta attālumā 77:78, tomēr atlikušo spēles daļu zaudēja ar 6:12 un līdz ar beigu svilpi rezultāta tablo vēstīja 83:90.

Līdz šim šosezon VTB Vienotajā Basketbola līgā “VEF Rīga” ir aizvadījuši četras spēles, piekāpjoties Polijas “Asseco Prokom” (63:76) un Lietuvas “Žalgiris” (84:71), bet izcīnot uzvaras pār Igaunijas “Kalev/Cramo” (69:70) un Ukrainas “Azovmash” (68:60).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!