Foto: F64
Pagājušā gada Latvijas U18 basketbola izlases Eiropas sudraba medaļnieks Oskars Hlebovickis pārcietis operāciju pēc VEF Rīgas skolu Superlīgā gūta pleca saišu savainojuma un uzsācis rehabilitāciju, kas viņam varētu ļaut atgriezties basketbola laukumā pirms vasarā gaidāmā Pasaules kausa U19 vecuma grupā.

18 gadus jaunais basketbolists ikdienā pārstāv “OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas klubu “Jūrmala Betsafe”, bet ar komandas vadības atļauju šosezon pārstāvējis arī Rīgas 49. vidusskolu skolu Superlīgā.

“Es viņam pats atļāvu spēlēt, tā kā nevienam nav nekādu pārmetumu. To darīju, uzzinājis, ka iepriekšējā spēlē viņa pārstāvētā 49. vidusskola bija zaudējusi. Viņš man prasīja otrdienas vakarā, vai drīkst reabilitēties. Tad dienu vēlāk, trešdienas vakarā, viss iecerētais, ko trīs dienas bijām gatavojuši gaidāmajai spēlei, bija jāpārtrauc un komanda divu dienu laikā jāsagatavo pa jaunu,” situāciju Latvijas Radio 5 raidījumā “Radio rings” atminējās “Jūrmalas” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Hlebovickis plecu savainoja 6. februāra Superlīgas spēlē, bet 9. februārī Jūrmalas vienībai jau vairs nespēja palīdzēt tās zaudējumā (82:85) pret “TalTech” komandu.

Savainojumam sekojusī operācija veikta ar domu, ka tā varētu ļaut basketbola skolas “VEF skola” audzēknim atgriezties ierindā līdz Grieķijā notiekošajam Pasaules kausam basketbolā U19 vecumā, kas norisināsies no 29. jūnija līdz 7. jūlijam.

“Šobrīd gan “VEF Skola”, gan “Jūrmala” uz pusēm apmaksā izdevumus. Atradām Oskaram labāko risinājumu. Nodrošināta labākā medicīna, labākie ārsti. Šī ir bijusi patīkama sadarbība ar kluba prezidentu Edgaru Jeromanovu un “Jūrmalas” klubu. Tikpat labi viņš varēja teikt, ka, ja Superlīgā savainojās, tad tā ir jūsu problēma,” izteicās “VEF skola” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva.

Basketbolists, kurš 2. oktobrī varēs svinēt savu 19. dzimšanas dienu, šosezon debitēja Latvijas basketbola līgu augstākajā līmenī. Hlebovickis laukumā gājis 21 spēlē, vidēji 15,8 minūtēs atzīmējoties ar 4,7 punktiem.

Lauva atzina, ka šāds atgadījums vidusskolu spēlēs satrauc “VEF skola” vadību.

“Tas mūs biedē. Ja ir iespēja, tad parasti aizliedzam piedalīties. Osis jau otro gadu pēc kārtas savainojās tieši Superlīgā. Šķiet, ka kopā Superlīgā mums bijuši pieci savainojumi. Bet jāatceras, ka puišiem tomēr arī jāmācās un zināms pienākums pret skolu jāpilda. Galu galā viņi ir ieguvēji, jo iegūst labu izglītību. Profesionālā ziņā ieguvumu šeit gan nav. Viņi spēlē 40 minūtes, tribīnēs skatās meitenes un draugi, koncentrēšanas spējas krītas un uz noguruma fona viss kas var notikt. Ja skatītos tikai uz “VEF Skolas” interesēm, tad mēs kategoriski aizliegtu. Piemēram, strītbolos neļaujam spēlēt. Bet jāņem vērā arī jaunieša intereses.”

Oskars Hlebovickis ir bijušās Latvijas izlases basketbolistes Ilzes Oses-Hlebovickas un Latvijā dzīvojošā poļu basketbolista Mihala Hlebovicka dēls. Abi vecāki pēc spēlēšanas karjeras pievērsušies trenera darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!