Foto: Publicitātes foto

Bijušais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Janičenoks sociālajā vietnē "Facebook" paziņojis, ka izveidojis Basketbola personības izaugsmes skola "Dominus", kurā tiks pievērsta uzmanība jauno basketbolistu rakstura attīstīšanai.

Janičenoks šī gada maijā 36 gadu vecumā noslēdza profesionālā basketbolista karjeru, Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā palīdzot triumfēt "VEF Rīga" vienībai, kas sērijā ar rezultātu 4-1 pieveica basketbola klubu "Ventspils".

Basketbolistam tas bija ceturtais LBL čempiona tituls, bet jau sezonas laikā bija zināms, ka Janičenoks karjeru pēc tās vairs neturpinās. Turklāt ilggadējais izlases pārstāvis izslēgšanas spēļu laikā bija pieteicis Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžera amatam.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde no pieciem kandidātiem balsojumam izvēlējās Janičenoku, Artūru Štālbergu un Jāni Voinu. Tajā divas balsis "par" saņēma Štālbergs, viens valdes pārstāvis balsoja "pret" Štālberga kandidatūru, savukārt viens atturējās.

Janičenoks otrdien paziņoja, ka nav pārrāvis savas saiknes ar basketbolu, plašākai publikai paziņojot par savas skolas atvēršanu.

"Mūsu uzsvars būs kvalitāte, nevis kvantitāte – mēs neprasīsim ikvakara treniņu, taču, kad tiksimies, darbs būs profesionāls, intensīvs un mērķtiecīgs. Tāds, kas nes rezultātu, nevis tikai aizpilda laiku. Gan fiziskajā sagatavotībā, gan basketbola nodarbībās piesaistīsim Latvijas labākos speciālistus, lai strādātu ne tikai komandā, bet arī ar katru individuāli," solīja bijušais basketbolists.

"Semināros – pieaicināsim ne vien pazīstamus sportistus, bet arī personības, kas iemantojušas cieņu un autoritāti arī citās profesionālajās jomās – kultūrā, izklaidē, biznesā. Mācīsim izprast pamatvērtības. Disciplīna – tas nenozīmē stāvēt miera stājā vai 50 reizes atspiesties brīdī, kad to uzkliedz treneris. Disciplīna vispirms nozīmē tādas šķietami pašsaprotamas, taču šodien diemžēl arvien retāk sastopamas prasmes kā ievērot personīgo higiēnu, turēt kārtībā vidi, kurā uzturies, cienīt ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, iemācīties atbildību par savu vārdu un reputāciju, būt atbildīgam par pateikto vai norunāto."

Savā publikācijā, kuras pilno versiju var lasīt vietnē "Facebook", Janičenoks arī minēja, ka viņa skatījumā 50 procentu no profesionālā basketbolista karjeras "receptes" sastāda psiholoģija.

Treniņus izcilais punktu guvējs vadīs kopā ar "VEF Rīga" vienības direktoru un bijušo izlases basketbolistu Gati Jahoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!