Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš nākamajā sezonā spēlēs Polijas vicečempiones Varšavas "Legia" sastāvā, vēsta kluba paziņojums.

"Legia" galvenais treneris Vojcehs Kaminskis norādīja, ka komandas sastāvs tiek veidots citādāk nekā iepriekš, un Bērziņš ar savu pieredzi un prasmēm palīdzēs cīnīties par augstākajām pozīcijām.

Bērziņš nolēma parakstīt līgumu ar Varšavas klubu, jo treneris Kaminskis ļoti vēlējies viņu redzēt komandā. "Zinu, ka "Legia" ir bagāta vēsture, un būšu klubā, lai izcīnītu čempionu titulu," citēts Bērziņš kluba paziņojumā. "Spēlēšu FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā, tas man būs bonus, lai varētu parādīt savas prasmes plašākai publikai."

Bērziņam šī būs atgriešanās Polijas čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas. 2020./2021. gada sezonā viņš spēlēja Polijas čempionāta klubā Zelonas Guras "Stelmet Enea", kur vidēji spēlē izcēlās ar 10,4 punktiem, 5,5 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm. Komandai izdevās izcīnīt uzvaru Polijas kausā, bet vietējā čempionātā izcīnīts sudrabs.

Aizvadītos sezonu Bērziņš sāka Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Manrezas "Baxi", kur astoņās vidēji 11 minūtēs guva 3,5 punktus un izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas. Pēc tam viņš pārcēlās uz Grieķijas vienību "Larisa", un tur viņš 23 spēlēs vidēji guva 5,8 punktus un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas.

Bērziņš pirms sezonas Polijā savu basketbolista karjeru veidojis Latvijā, spēlējot "Valmieras", "VEF Rīga" un "Ventspils" komandu rindās. Viņš divreiz kļuva par Latvijas čempionu Rīgas kluba sastāvā. 2016.gadā viņš devās leģionāra gaitās uz Itāliju, kur pievienojās A sērijas basketbola klubam Kapo d'Orlando, noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Tomēr Latvijas basketbolists jau pirmajā gadā iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus. Laukumā Bērziņš atgriezās tās pašas sezonas izskaņā, nospēlējot sezonu līdz galam, taču vēlāk abu pušu ceļi šķīrās.

Bērziņš bija viens no Latvijas U-20 izlases līderiem 2013.gada Eiropas čempionātā, kad komanda izcīnīja sudraba medaļas, un tika iekļauts sacensību simboliskajā pieciniekā. Basketbolists pēcāk bija arī stabils Latvijas pieaugušo izlases spēlētājs un tika iekļauts kandidātu sarakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!