Foto: LETA

Baltijas Basketbola līgas (BBL) pašreizējā vadība ir sagrāvusi šo turnīru un tuvākajā laikā groži būtu jāpārņem Latvijai un Igauniju, uzskata Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Kā ziņots, "VEF Rīga" pagājušajā sezonā BBL sacensībās iesaistījās tikai no izslēgšanas cīņām, iegūstot trešo vietu, bet gaidāmajā sezonā šajā turnīrā vairs nestartēs.

"Lai optimāli sagatavotos turnīriem, nedrīkst būt spēļu pārslodze, par ko pārliecinājāmies jau pagājušajā gadā, kad mūsu gatavība startiem starptautiskajos turnīros bija daudz labāka nekā pirms tam, kad mocījāmies vidēja līmeņa BBL spēlēs," par nestāstīšanas iemesliem teica Jaunups. "Reizēm nedēļā nācās izspēlēt pat četras spēles, ko nevar nosaukt par profesionālu basketbolu."

"Tomēr, manuprāt, Baltijas līgai jau labu laiku trūkusi saprātīga attīstības koncepcija. Sākotnēji tas bija ļoti iekārojams turnīrs, tomēr šobrīd tam nav attīstības perspektīvu, kas katru gadu samazina BBL reputāciju un prestižu, bet tas savukārt nemotivē tādus klubus kā "VEF Rīga", "Lietuvos rytas" un "Žalgiris" tiekties uz šādu līgu," teica Jaunups. "Pie radušās situācijas gan vainīga pati BBL, jo turnīram vajadzēja pāriet uz modeli, kurā astoņas vai desmit komandas savā starpā izspēlē četrus apļus un nepiedalās nacionālajos čempionātos."

"BBL vienmēr ir bijis miksēts ar vietējiem čempionātiem, kas noveda pie tā, ka skatītājam tas apnika un beigās arī paši klubu īpašnieki nesaprata, kura spēle ir svarīga un kura nav," teica "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs. "Par šādas izgāšanās pamatakmeni, manuprāt, uzskatāms BBL direktors Romualds Brazausks. Protams, BBL kā attaisnojumu min to, ka līgā nespēlē lielie klubi, bet es uzskatu, ka to nespēlēšana BBL ir šī attīstības trūkuma sekas, nevis iemesls."

"Ceru, ka Latvijas un Igaunijas līderi pārņems vadību BBL, nostumjot malā Lietuvu, kas pēdējos gados līgu principā ir sagrāvusi. Pašreizējā vadība sevi pierādījusi kā bankrotējušu un tagad lietuvieši varētu "pasēdēt pie ratiem"," skarbs bija Jaunups. "Šai līgai vēlu veiksmi, bet pēdējos piecos gados uz to esmu raudzījies kritiski. BBL ir nepieciešama Baltijas basketbolam, jo tiem klubiem, kuri nestartē ne VTB, ne Eiropas kausā vai Eirolīgā, savos nacionālajos čempionātos trūkst augstāka līmeņa spēļu."

Kā ziņots, pašreizējā informācija liecina, ka nākamajā sezonā 23 BBL turnīra dalībnieki pirmajā posmā tiks sadalīti četrās grupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību. Tomēr šīm sacensībām plānots sākties jau oktobra pašā sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!