Foto: LETA

Par Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" prezidentu kļuvis līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, bet komandas treneru korpusā izmaiņas netiks veiktas. Savukārt no iepriekšējās sezonas sastāva komandā palicis tikai centra spēlētājs Mārtiņš Meiers.

Ceturtdien preses konferencē "VEF Rīga" informēja par jaunumiem komandā, paziņojot arī par Latvijas basketbola izlases kapteiņa Jāņa Blūma pievienošanos klubam.

Jaunups informēja, ka viņš kļuvis par jauno "VEF Rīga" prezidentu, jo Māris Martinsons esot amatu atstājis. Martinsons gan basketbolu nav pametis, un viņš turpinās darbu VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgā. Jaunups ļoti atzinīgi izteicās par līdzšinējā prezidenta ieguldījumu, bet pēc Martinsona atkāpšanās "VEF Rīga" valde nāca klajā ar priekšlikumu, lai viņš pārņem prezidenta amatu. Martinsons par "VEF Rīga" prezidentu kļuva 2008.gada decembrī, bet pirms tam šos pienākumus pildīja tieši Edgars Jaunups.

"Vēlos valdei izteikt pateicību par uzticību, un es šo izaicinājumu pieņemu. No šīs pirmdienas esmu "VEF Rīga" prezidents. Man ir divas prioritātes turpmākajiem gadiem. Pirmais ir budžeta stabilizēšana, lai spēlētāji un treneri var rēķināties ar algām. Pagājušajā gadā veicām reorganizāciju jauniešu basketbola skolā, un mana otra prioritāte ir stiprināt abu organizāciju sadarbību, lai jauniešiem ir vēlme slēgt līgumu ar galveno klubu," sacīja Jaunups.

"VEF Rīga" komandu nākamajā sezonā turpinās vadīt Jānis Gailītis, kurš savu asistentu amatos saglabājis Jevgēniju Kosuškinu un Raimondu Feldmani, kura pienākumos ietilps arī cieša sadarbība ar "VEF skolu". Kluba vadība pagājušo sezonu vērtē kā neapmierinošu, bet tagad sākts darbs pie sastāva veidošanas.

"Komandas komplektācija ir sākumstadijā, šobrīd notiek apzināšanas darbi. Tāpat šis ir aktīvākais periods budžeta veidošanā, bet precīzus skaitļus varēs nosaukt tikai pirms sezonas. Griesti ir pērnās sezonas budžets," turpināja jaunais "VEF Rīga" prezidents.

Bez Jāņa Blūma un Mārtiņa Meiera "VEF Rīga" komandai līgumi noslēgti ar vēl trīs spēlētājiem, atklāja galvenais treneris Gailītis. Rīgas komandai pievienojušies divi spēlētāji, kuri pārstāvēja "Liepāja/Triobet" vienību, – Arnolds Helmanis un amerikānis Kristofers Ričards. Savukārt no jauniešu komandas uz galveno komandu pārnācis Eduards Hāzners.

"Darbs turpinās, būs jaunumi par komplektāciju. Mēģināsim citādāk sevi parādīt uz laukuma, un cerēsim, ka rezultāti būs labāki," sacīja Gailītis. " Blūma pievienošanās ir ieguvums ne tikai klubam, bet arī Latvijas basketbolam, jo atgriežoties Latvijā viņš ceļ to līmeni. Jāni mēs redzam, kā personību laukumā. Viņam ir pieredze, viņš var pamācīt jaunos spēlētājus. Tas ir nozīmīgs moments, tā ir tā daļa, kas mums pietrūka."

Jaunups atklāja, ka "VEF Rīga" jau vairākus gadus centušies noslēgt līgumu ar Blūmu, bet šobrīd viņam ir liels gandarījums, ka beidzot tas ir izdevies. Tāpat viņam nācās atzīt, ka pagājušajā sezonā komandā bija pārāk daudz ārzemju spēlētāju, bet šogad komplektēšanas darbā viņi centīsies atrast zelta vidusceļu.

Tā kā Latvijas basketbolisti Eiropā ir pieprasīta prece, viņi prasa pietiekami lielu algu, līdz ar to "VEF Rīga" nevar atļauties slēgt līgumus tikai ar augsta līmeņa latviešu spēlētājiem, skaidroja Jaunups.

Tāpat kā pagājušajā sezonā "VEF Rīga" turpinās spēlēt VTB Vienotajā basketbola līgā, bet "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņi cer aizvadīt divus apļus. "Latvijas Basketbola savienībai esam izteikuši lūgumu spēlēt divus apļus, kas mums būtu optimālais daudzums, bet, ja mūsu lūgums tiks noraidīts, būsim gatavi spēlēt arī četrus apļus," skaidroja Jaunups

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!