Foto: Publicitātes foto

14 punktus FIBA Eirolīgas turnīra spēlē basketbolā sievietēm otrdien guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 87:69 (22:10, 27:25, 19:23, 19:11) savā laukumā pārliecinoši pieveikt Čehijas komandu Prāgas ZVVZ USK.

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 26 minūtes un 14 sekundes, realizējot divus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem, kā arī visus četrus izpildītos soda metienus.

Vēl latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles un nopelnīja divas personīgās piezīmes.

Rezultatīvāk par Jēkabsoni-Žogotu uzvarētājām nospēlēja Sandrīne Grudā, kura guva 30 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī 18 punktus guvusī Kendisa Pārkere. Savukārt ZVVZ USK rindās ar 21 punktu atzīmējās Deliša Miltone-Džonsa.

Šī UGMK komandai bija devītā uzvara 12 aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai pašlaik atvēl trešo vietu. Tikpat uzvaru ir arī Spānijas komandai Valensijas "Ros Casares" un Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray Medical Park", kas vēl nav aizvadījušas 12.kārtas spēles.

Vēl šajā grupā piektajā vietā pašlaik atrodas Ievas Kubliņas pārstāvētais Francijas spēcīgākais klubs "Bourges Basket", kas 11 cīņās izcīnījis sešas uzvaras, bet Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Vici-Aistes" ar diviem panākumiem atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā.

Savukārt B grupas kopvērtējumā pašlaik latviešu Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce" ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas pārliecinošā līderpozīcijā, bet Aijas Brumermanes Itālijas klubs Skio "Famila Wuber" ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem ceturto pozīciju.

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīrs šosezon risināsies Stambulā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!