Foto: FIBA

Zviedrijas basketbolists Jūnass Jerebko pēc pievienošanās Maskavas CSKA vairs nevarēs spēlēt Zviedrijas valstsvienībā, paziņoja Zviedrijas Basketbola izlase.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecais Jerebko izvēlējies šīs sezonas noslēgumu aizvadīt no sporta pasaules nošķirtās Krievijas titulētākajā klubā Maskavas CSKA. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā CSKA šosezon tika izslēgta no ULEB Eirolīgas turnīra un šobrīd startē tikai VTB Vienotās līgas turnīrā.

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mājas spēlē Zviedrijas valstsvienības spēlētāji kopīgi iestājās par mieru un sāka līdzekļu vākšanu kara upuriem. Daudzi Zviedrijas klubu aizvadītā mēneša laikā arī pauduši atbalstu Ukrainai, bet Zviedrijas Basketbola federācija atbalstīja FIBA lēmumu izslēgt Krieviju no visiem turnīriem.

Zviedrijas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Fredriks Joulamo trešdien sazinājās ar Jerebko un norādīja, kā viņa lēmums spēlēt Krievijā ir pretrunā ar Zviedrijas basketbola vērtībām. Pēc sarunas secināts, ka Jerebko vairs nevar pārstāvēt Zviedrijas valstsvienību, teikts organizācijas paziņojumā.

Jerebko desmit sezonas aizvadījis Nacionālajā basketbola līgā, kopā nospēlējot 683 mačus. 2019. gadā zviedru spēka uzbrucējs izvēlējās karjeru turpināt Eiropā un pievienojās "Himki" komandai, ar kuru 2021. gada sākumā personisku iemeslu dēļ lauza līgumu. Vairāk nekā gadu Jerebko nespēlēja augstākā līmeņa klubos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!