Foto: F64
Latviešu basketbolists Ernests Kalve sestdien guva 13 punktus savā otrajā mačā Lietuvas kluba Ķēdaiņu "Ņevežis" sastāvā, palīdzot tam "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīra spēlē ar 79:64 (14:11, 23:12, 19:20, 23:21) uzveikt TTU/"Kalev" vienību no Igaunijas.

Kalve spēlēja 25 minūtes un trīs sekundes, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem, vienīgo izmesto trīspunktu metienu, kā arī iemeta sešus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat Kalve izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Uzvarētājiem sekmīgāku sniegumu par Kalvi nodemonstrēja tikai Rolands Alijevs, kurš guva 16 punktus.

Savukārt "TTU/Kalev" rindās Kristjans Make izcēlās ar 18 punktiem, produktīvu maču aizvadīja arī BBL elites divīzijas turnīra oktobra labākais spēlētājs Bambale Osbijs, kurš guva 13 punktus un izcīnīja 13 bumbas zem groziem.

Šī bija "Ņevežis" sestā uzvara septiņās turnīra spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod otro vietu uzreiz aiz "VEF Rīga", kas astoņās spēlēs izcīnījusi septiņas uzvaras. Savukārt "TTU/Kalev" ar diviem panākumiem astoņos mačos šobrīd kopvērtējumā atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!