Foto: LETA

Ar 15 punktiem Adrijas līgas spēlē sestdien izcēlās latviešu basketbolists Ernests Kalve, bet viņa pārstāvētā Ungārijas čempionvienība Solnokas "Olaj KK" izcīnīja uzvaru.

Aizvadītajā cīņā "Olaj KK" ar rezultātu 75:67 (12:15, 22:12, 21:25, 20:15) savā laukumā pārspēja Horvātijas klubu "Split".

Kalve laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā realizēja divus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem.

Vēl latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas pretinieku piespēles, pieļāva vienu kļūdu un septiņas reizes izprovocēja noteikumu pārkāpumus, kas viņam deva 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Šī bija "Olaj KK" komandas otrā uzvara šosezon aizvadītajās sešās spēlēs, kas kopvērtējumā tai dod 12.vietu. Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" ar četrām uzvarām piecos mačos ieņem otro pozīciju 14 komandu konkurencē.

Bertāns pagājušajā sezonā no Slovēnijas komandas Ļubļanas "Union Olimpija" pārcēlās uz "Partizan", noslēdzot līgumu uz trim ar pusi sezonām.

Pagājušā gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Savukārt Kalve pagājušo sezonu uzsāka Latvijas komandā "Valmiera", bet vēlāk pievienojās Turcijas augstākās līgas komandai "Trabzonspor". Ar "Olaj KK" viņš septembrī noslēdza līgumu uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!