Foto: Publicitātes foto
Pateicoties rezultatīvam Ernesta Kalves sniegumam, uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja "Valmiera", kas savā laukumā ar rezultātu 94:73 (26:19, 19:18, 31:24, 18:12) pieveica "Jelgavas" komandu.

LBL pirmās divīzijas oktobra mēneša vērtīgākais spēlētājs Kalve laukumā pavadītās 31 minūtes laikā guva 36 punktus.

Vēl "Valmieras" komandai ar 14 punktiem palīdzēja Artjoms Butjankovs, bet Oskars Virsis izcēlās ar 12 punktiem.

Savukārt "Jelgavas" rindās rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Andris Justovičs, bet Edgars Krūmiņš pretinieku grozā sameta 19 punktus.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga", kas Dubultos ar 109:60 (29:13, 27:15, 31:15, 22:17) pārspēja "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistus.

Čempionu labā Kaspars Bērziņš guva 19 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, Kortnijs Simss izcēlās ar 18 punktiem, bet 16 punktus iekrāja Marks Perijs.

Savukārt "Jūrmala/Fēnikss" komandā rezultatīvākais ar 23 gūtajiem punktiem bija pieredzējušais Atis Ozols, bet Dāvis Čoders iekrāja 11 punktus.

Pēc šiem mačiem LBL turnīrā bez zaudējumiem joprojām turpina cīnīties tikai "Ventspils" un "VEF Rīga", kas aizvadījušas pa piecām spēlēm.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar divām uzvarām četrās spēlēs šobrīd atrodas "Jūrmala/Fēnikss" vienība, bet tai seko "Valmiera", kas pie trijiem panākumiem tikusi piecos mačos. Pa vienai uzvarai izcīnījušas "Liepājas Lauvu", "Jelgavas", "Latvijas Universitātes" (LU) un biznesa augstskolas "Turība" komandas, bet bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase.

Kā ziņots, aizpagājušā gada valsts čempionvienība "Barons" atteikusies no dalības LBL pirmās divīzijas turnīrā un startē otrajā divīzijā, bet tās vietu ieņēmusi "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas pagājušajā sezonā triumfēja otrās divīzijas regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēles noslēdza ceturtajā vietā.

Savukārt par devīto vienību kļuvusi Latvijas U-18 valstsvienības bāzes komanda, kuras galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pamatturnīrā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "Turība", "Latvijas Universitāte" un "Jūrmala/Fēnikss" savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!