Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasē šajā gadā var būt daudzas līderes, un pret tādām komandām pretiniecēm ir grūtāk spēlēt, izteicās Latvijas valstsvienības spēlētāja Kristīne Kārkliņa.

Trešdien Latvijas basketbolistes Čehijā uzsāks dalību pēdējā pārbaudes turnīrā, bet jau nākamajā nedēļas nogalē Francijā sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

"Ja iepriekšējos mačos spēlējām ar sava līmeņa komandām, tagad mūs sagaidīs labāko astotnieka un pat četrinieka līmeņa vienības," pirms došanās uz turnīru izteicās Kārkliņa. "Tādejādi pirms pašām svarīgākajām spēlēm redzēsim, ko varam un ko nē. Pēc tam vēl atliks neliels laiciņš, lai pielabotu nepilnības."

Kā ziņots, turnīrā Čehijā trešdien Latvijas basketbolistes trešdien sacentīsies ar Krievijas izlasi, bet ceturtdien un piektdien tiksies ar attiecīgi Čehiju un Ķīnu.

Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē latvietes piedalījās turnīrā Zviedrijā, minimāli piekāpjoties mājiniecēm, bet pieveicot Turcijas U-20 izlasi un Lielbritāniju, kas būs pretiniece arī Eiropas čempionāta apakšgrupā.

"Pret Zviedriju bija fiziska spēka spēle, kādu šis sastāvs vēl nebija pieredzējis. Līdz ar to sākumā bija grūti, bet tas iedeva rūdījumu un tagad varēsim iet grūstīties ar krievietēm," pasmējās Kārkliņa. "Tikmēr, runājot par Lielbritāniju, var redzēt, ka viņām ir olimpisko spēļu pieredze, tāpēc spēlētājas ir pārliecinātas par sevi. Viņām ir lietas taktikā, kas ļoti labi strādā. Savukārt mums liekas, ka zinām, ko viņas nemainīs, tāpēc varam tā gatavoties."

"Mēs pret Lielbritāniju dažas taktikas lietas vēl neatklājām un zinām, ka viņas ir ņemamas," uzsvēra basketboliste.

Runājot par Latvijas izlases mīnusiem, Kārkliņa atzina, ka pagaidām vēl nav nepieciešamā saspēlētība, jo aktīvi mainījies sastāvs.

"Šis turnīrs būs labs, lai saspēlētos tās meitenes, kas būs finālturnīrā. Pagaidām ar dažām meitenēm vēl klibo sapratne," teica Kārkliņa. "Jā, esam augumā īsākas, tomēr to visu var kompensēt ar citiem trumpjiem. Garajam galam šogad ir mazāka pieredze, jo nevienai nav spēlējusi tik daudz turnīros kā Zane Tamane. Bez dažiem izņēmumiem mums šogad ir ļoti jauna komanda pieredzes ziņā, tomēr jācīnās un netaisāmies padoties."

Kārkliņa nevēlējās piekrist, ka, iespējams, tieši viņai šogad būs jābūt izlases līderei, jo pārbaudes spēlēs viņa izcēlusies ar ļoti labu statistiku.

"Šajā modelī vienai var uzkrist vienā spēlē, bet otrā - citai. Jo vairāk mums būs trumpju, jo grūtāk mūs būs apspēlēt," atgādināja basketboliste. "Mums ir jābūt nevis vienai vai divām līderēm, bet četrām, piecām un septiņām."

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!