Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar pārliecinošo uzvaru pret Rumāniju pierādījusi, ka šo valstu komandas nav salīdzināmas basketbola ziņā, uzskata valstsvienības spēlētājs Kaspars Bērziņš.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā apļa pēdējā spēlē pirmdien pārliecinoši pieveica Rumāniju savā laukumā ar rezultātu 89:53 (21:14, 28:15, 21:10, 19:14).

"Mūsu jaunais sastāvs bija nogribējies pēc skaistas uzvaras, un es biju aicinājis, ka jānāk skatīties, jo spēle būs vēl labāka par iepriekšējām," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Bērziņš. "Ne mirkli par to nešaubījos, un tā arī bija - darām, ko treneris mums liek. Viņš mums uzticas."


"Mums uz visu spēli ir viens uzstādījums - kontrolēt savas emocijas un izmantot epizodes, ko sniedz pretinieks. Aizsardzībā nedrīkstam uzrauties uz provokācijām, bet uzbrukumā jāizmanto pretinieku kļūdas - tāds uzstādījums ir neatkarīgi no tā, vai mums ir +40 rezultātā vai mīnus 12," atzina Bērziņš.

Otro puslaiku Bērziņš nospēlēja ar plāksteri uz pieres. "Saskrējāmies ar Rolandu Freimani. Abi lēcām pēc bumbas, un viņš man trāpīja ar elkoni pa pieri. Bet neuztraucieties, nesāpēja un spēlēt netraucēja - problēmu nebūs."

"Lai otrajā aplī mēs uzvarētu apakšgrupas favorītus, nepieciešams apturēt viņu galvenos līderus, kas Bosnijai ir Mirza Teletovičs, bet Gruzijai - Zaza Pačulija. Tie būs galvenie uzdevumi," teica Bērziņš.

"Noskaņojums ir pozitīvs. Arī treneris mums visu laiku uzsver, lai nenokaram galvas, un tie divi zaudējumi mūs nedrīkst ietekmēt. Sevišķi pēc šīs spēles. Galvu augšā un uz priekšu," piebilda Bērziņš.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, bet trešajā cīņā aizvadītajā piektdienā ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai.

D grupā pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Gruzijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Latvija izcīnījusi divas uzvaras, bet Rumānijas un Nīderlandes rēķinā pa vienam panākumam.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Otrā apļa izspēle sāksies ceturtdien, kad Latvijas izlase uzņems Bosniju un Hercegovinu, bet Nīderlande savā laukumā tiksies ar Rumāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!