Foto: LETA

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" uzbrucējs Kaspars Bērziņš nav informējis klubu par došanos uz Spāniju un pievienošanos valsts spēcīgākās līgas - ACB - komandai Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus", pastāstīja vienības direktore Laila Spaliņa.

Jau iepriekš ziņots, ka 28 gadus vecais latvietis Spānijā ieradīsies trešdien, kur uzsāks treniņus ar "Rio Natura Monbus". Spānijas kluba vadība uzsver, ka visi pārejai nepieciešamie dokumenti vēl nav sakārtoti.

Bērziņš Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā ilgstoši centies lauzt līgumu ar "VEF Rīga", tomēr vienība allaž uzsvērusi, ka pagaidām līgums ir spēkā. Basketbolists šosezon nav piedalījies nevienā komandas spēlē, kā arī ilgstoši nepiedalās vienības treniņos.

"FIBA Arbitrāžas tiesas process joprojām nav noslēdzies, lēmums nav pieņemts," atklāja Spaliņa. "Par došanos uz Spāniju ne Kaspars, ne viņa aģenti ar mums nav runājuši. Viņš nav apspriedis nekādu šādas situācijas risinājumu."

Līdz šim sportists un viņa aģenti ir noraidījuši Rīgas kluba piedāvātos mierizlīguma variantus, līdz ar to latvietis Spānijā var tikai trenēties un nedrīkst piedalīties oficiālās spēlēs.

"Mēs jau vairākkārt Kasparam, viņa aģentiem un FIBA tiesai esam piedāvājuši vienoties par mierizlīgumu, ko Kaspara aģenti vienmēr ir noraidījuši. Šo savu priekšlikumu joprojām uzturam spēkā," piebilda Spaliņa.

Līdz ar to ir iespējams, ka tuvākajā laikā "VEF Rīga" un sportists tomēr vienosies par mierizlīgumu.

Bērziņš 2012.gada augustā pagarināja līgumu ar "VEF Rīga" uz trim gadiem. Viņš "VEF Rīga" komandai pievienojās 2010.gada jūlijā.

Latvietis jau iepriekš divreiz spēlējis Spānijā, kad 2004./05.gada sezonā pārstāvēja Malagas "Unicaja", bet 2009/10.gada sezonā - "Fuenlabrada".

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Bērziņš septiņās Latvijas izlases spēlēs guva vidēji 7,0 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Rio Natura Monbus" ar septiņām uzvarām 18 spēlēs pašlaik ieņem 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!