Foto: DELFI

Lietuvas čempionvienība basketbolā Kauņas "Žalgiris" papildinājusi sastāvu ar lietuvieti Kšištofu Lavrinoviču, kurš komandā pievienojies brālim Darjum Lavrinovičam, vēsta klubs.

K.Lavrinovičs iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Itālijas komandā Sjēnas "Montepaschi", piecreiz kļūstot par valsts čempionu.

Iepriekš 32 gadus vecais uzbrucējs spēlējis trīs dažādos Krievijas klubos, bet Lietuvā pārstāvējis vienīgi "Alita" komandu.

Lietuvas izlases rindās K.Lavrinovičs 2003.gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet 2007.gadā tika pie bronzas godalgas.

Kā ziņots, D.Lavrinovičs pagājušo sezonu pavadīja Krievijas varenajā klubā Maskavas CSKA, palīdzot tam aizkļūt līdz ULEB Eirolīgas finālam.

Tāpat CSKA rindās viņš kļuva par Krievijas un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) čempionu.

Iepriekš "Žalgiris" komandā Lavrinovičs spēlēja no 2003. līdz 2006.gadam, bet vēl savas karjeras laikā viņš pārstāvējis Krievijas klubus Kazaņas "Unics" un Maskavas "Dinamo", Spānijas vienību Madrides "Real" un Turcijas komandu Stambulas "Fenerbahce Ulker".

2007.gadā Lavrinovičs ar Lietuvas izlasi izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Pēdējo reizi brāļi Lavrinoviči kopīgi vienā klubā spēlēja 2006./2007.gadā "Unics" vienībā.

Kā ziņots, CSKA un "Žalgiris" komandas būs Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" pretinieces nākamās sezonas VTB līgas turnīrā. Šīs komandas spēlēs B apakšgrupā, kurā būs arī vēl viena Lietuvas komanda Klaipēdas "Neptunas", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, "Minsk-2006" no Baltkrievijas, kā arī vēl četras Krievijas vienības - Krasnojarskas "Jeņisej", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", "Ņižņij Novgorod" un Ļubercu "Triumf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!