Foto: FIBA

Kēstutis Kemzūra aizstās Kazi Maksvīti Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules kausa atlases spēļu logos, pirmdien paziņoja Lietuvas Basketbola federācija (LKF).

Jau ziņots, ka pirms gada par galveno treneri kļuva Maksvītis, bet viņa treneru štābā tika iekļauts arī Kemzūra.

LKF izpildkomitejas sēdē ir apstiprināts, ka vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatā Maksvītis paliks visu šī olimpiskā cikla laiku - līdz 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Tomēr viņš nevarēs vadīt Lietuvas izlasi Pasaules kausa atlases turnīra logos novembrī un februārī, jo šajā laikā Maksvīša trenētais Kauņas "Žalgiris" netiks atbrīvots no spēlēm Eirolīgā.

Tāpēc LKF izpildkomiteja lēma, ka Kemzūra šajos mačos būs izlases galvenais treneris.

Pasaules kausa atlasē lietuvieši sacenšas K grupā, kur ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ieņem pirmo vietu.

Nākamo maču lietuvieši 11.novembrī aizvadīs savā laukumā pret francūžiem, bet 14.novembrī izbraukumā spēlēs ar Melnkalni. Savukārt 23.februārī lietuvieši savās mājās uzņemsim Ungāriju, bet 26.februārī dosies uz spēli Francijā.

Kemzūram iepriekšējā darba vieta bija Turcijas klubs Izmiras "Petkim Spor", bet pirms tam viņš vadīja Pirejas "Olympiakos".

Kemzūra spēlētāja karjeru noslēdza 2001.gadā un īsi pēc tam pievērsās trenera amatam. Kopš tā laika viņš savas prasmes spodrinājis Turcijā (Stambulas "Bešiktaš" un "Dariššafaka"), dzimtenē (Viļņas "Rytas"), Krievijā (Sanktpēterburgas "Dinamo", Maskavas apgabala "Himki", Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ"), Itālijā (Trevizo "Benetton"), Polijā (Gdiņas "Aseco Prokom") un Čehijā (Nimburkas CEZ).

2009.gadā viņš vadīja Latvijas basketbola izlasi, bet no tā paša gada beigām līdz 2012.gadam viņš bija arī Lietuvas izlases galvenais treneris. Savukārt no 2016. līdz 2017.gadam viņš vadīja Austrijas izlasi.

2017./2018.gada sezonā viņam kā Deivida Blata asistentam ar Stambulas "Dariššafaka" vienību izdevās triumfēt ULEB Eirokausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!