Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien Lozannā divreiz rezultatīvi piespēlēja Šveices augstākās hokeja līgas (NL) spēlē, palīdzot "Lausanne" svinēt panākumu savā laukumā.

Lausanne mājās ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pieveica čempionvienību "Zug".

Ķēniņš pirmā perioda otrajā minūtē piespēlēja Endijam Mīlam mača pirmo vārtu guvumā, bet 46.minūtē viņš vairākumā piedalījās Kena Jēgera vārtu tapšanā, kas bija pēdējie spēlē.

Kopumā Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieka metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un maču noslēdza ar +/- rādītāju +1. Vairākumā viņš spēlēja 22, bet mazākumā - 57 sekundes.

Jēgers šajā mačā guva divus pēdējos vārtus.

Turnīra tabulā Mika Indraša "Biel-Bienne" ar 81 punktu 47 mačos ieņem piekto vietu, "Lausanne" ar 77 punktiem 47 spēlēs ieņem septīto vietu, Denisa Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette" ar 77 punktiem 48 spēlēs ir astotajā pozīcijā, Kaspara Daugaviņa pārstāvētā "Bern" ar 60 punktiem 48 mačos ir desmitā, bet vairāku latviešu pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar 35 punktiem 47 mačos ir 12.vietā 13 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!