Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles drafta loterijā otrdien uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers" vienība.

"Cavaliers" pirmās kārtas izvēles tiesības bija ieguvusi pēc spēlētāju maiņu darījuma ar Losandželosas "Clippers" komandu.

"Esmu priecīgs par komandas līdzjutējiem, kuriem nācies piedzīvot ļoti, ļoti smagu sezonu. Viņi to ir pelnījuši vairāk nekā jebkurš cits. Tagad viņiem atkal ir cerības," izteicies komandas īpašnieks Dens Džilberts.

Pēc Lebrona Džeimsa pārejas uz Maiami "Heat" komandu "Cavaliers" rezultāti strauji pasliktinājās, šajā sezonā tai ar 19 uzvarām 82 spēlēs ieņemot priekšpēdējo vietu visā līgā.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā "Cavaliers" NBA regulārajā čempionātā piedzīvoja 26 zaudējumus pēc kārtas, atkārtojot ilgāko zaudējumu sēriju ASV profesionālā sporta vēsturē.

Kā otrā drafta ceremonijā spēlētāju izvēlēsies regulārā čempionātā vājākā komanda Minesotas "Timberwloves", kurai bija 25% iespēja uzvarēt loterijā. Trešā spēlētāju izvēlēsies Jūtas "Jazz" komanda.

Tikmēr latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda ieguva 11.izvēles tiesības.

Kā zināms, NBA draftam pieteiksies arī latviešu jaunais basketbola talants Dāvis Bertāns par spīti tam, ka nākamajā sezonā NBA draud lokauts.

"NBADraft.net" prognozē, ka Bertānu varētu izvēlēties pirmās kārtas beigās vai otrās sākumā. Jāpiebilst, ka otrajā kārtā izvēlētajiem basketbolistiem nav garantēti līgumi ar komandām.

NBA jauno spēlētāju izvēles drafta ceremonija norisināsies 23.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!