Latvijas basketbola kluba "Betsafe/Jūrmala" pārstāvis Valters Rozmanis pagājušajā nedēļā Londonā klātienē apmeklēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli starp Kristapa Porziņģa pārstāvēto komandu Ņujorkas "Knicks" un Vašingtonas "Wizards". Treniņā pirms mača latviešiem īsu komentāru par "Knicks" un Porziņģa pašreizējo situāciju pauda "Newsday Sports" žurnālists, viens no pieredzes bagātākajiem "Knicks" apskatniekiem Stīvs Popers.

"Knicks" aizvadītajā nedēļā aizvadīja NBA regulārā čempionāta spēli Londonā, kur ar rezultātu 11 piekāpās Vašingtonas "Wizards". Ar Ņujorkas komandu kopā nebija Kristaps Porziņģis, un Popers pirms viena no treniņiem izteica savu versiju, kāpēc latvietis nebija Londonā.

"Man viens no Kristapa pārstāvjiem stāstīja, ka, atlabstot no šādas traumas, ceļošana, gaisa spiediena maiņa un ilga lidošana nav vajadzīga. Tāpēc viņi negribēja, lai Kristaps ceļo," stāstīja Popers. "Tāpat domāju, ka "Knicks" nevēlas viņu nostādīt kameru priekšā, kur viņam būtu jāsniedz simtiem interviju, par to, kāpēc viņš vēl nespēlē. Mēs ar Kristapu runājām pirms sezonas, bet pēc tam viņš ar nevienu nav runājis. Mēs Kristapu redzam spēlēs un treniņos, viņš tuvojas spēlēšanai, bet vēl nav pārliecības par gatavību atgriezties laukumā."

Kā stāstīja Popers, tad "Knicks" prezidents Stīvs Milzs iepriekš esot atklājis, ka Porziņģa gatavību atgriezties laukumā izvērtēs februārī. Tad arī sapratīs, vai viņš šajā sezonā vispār spēlēs.

Porziņģa trauma pamatīgi ietekmēja "Knicks" komandas plānus, un šajā sezonā komanda vairāk domā par nākotni, nevis izslēgšanas spēļu sasniegšanu. "Knicks" basketbolisti katru spēli spēlē smagi, un tas ir viss, ko no viņiem var prasīt. Šobrīd komandai nav daudz talanta. Šī komanda ir iepauzēta, līdz Kristaps atgriezīsies laukumā," sacīja Popers.

Gaidāmajā vasarā Porziņģis kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Ņujorkas komanda Porziņģim var piedāvāt maksimālo piecu gadu līgumu, kuru laikā viņš nopelnītu 158,1 miljonu ASV dolāru, tomēr traumu dēļ līgumā varētu iekļaut dažādas atrunas, kas latvietim garantētu mazāku naudas summu. Popers gan uzskata, ka Porziņģim drošāk būtu palikt Ņujorkā.

"Es domāju, ka Porziņģis paliks "Knicks" komandā. Viņam līdz šim šeit nav klājies viegli. Šī organizācija bija ļoti haotiska, kad Fils Džeksons bija prezidenta amatā. Ar treneri Deividu Fizdeilu "Knicks" mēģina būt daudz draudzīgāka organizācija, un to pierāda, ka treneris devās pie Kristapa uz Latviju. Kristapam pēc savainojuma izārstēšanas būtu liels risks neparakstīt līgumu ar "Knicks"," stāstīja pieredzējušais žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!