Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Francis Lācis un viņa pārstāvētā Orela Robertsa Universitātes "Golden Eagles" komanda vēlreiz paveikusi lielu pārsteigumu, svētdien pārvarot Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas izslēgšanas turnīra jeb "marta trakuma" otro kārtu.

Savā reģionā ar 15. numuru izsētie "Golden Eagles" basketbolisti ar rezultātu 81:78 (37:42, 44:36) pārspēja Floridas Universitātes "Gators" komandu, kura bija izsēta ar septīto numuru.

"Golden Eagles" vienība kļuvusi par tikai otro komandu turnīra vēsturē, kas sasniegusi labāko 16 komandu skaitu, tiekot izsēta kā 15. numurs. Vienīgo reizi līdz šim to bija paveikusi "Florida Gulf Coast" Universitāte, kura 2013. gadā uzvarēja divas izslēgšanas turnīra spēles.

Francis Lācis spēli sāka pamatsastāvā, 21 minūtē gūstot divus punktus (1/1 divpunktu metienos, 0/4 trīspunktu metienos), savācot trīs atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlējot un trīs reizes pārtverot bumbu. Lāča kontā arī divas piezīmes un viena kļūda.

Komandas panākumu atkal veicināja Kevins Obanors un Makss Eibmass, kuri palīdzēja vienībai otrajā puslaikā atspēlēties no 11 punktu deficīta. "Golden Eagles" komanda spēli noslēdza ar 25:11 izrāvienu. Obanors izcēlās ar 28 punktiem un 11 bumbām zem groziem, bet Eibmass, kurš spēli aizvadīja bez maiņām, atzīmējās ar 26 punktiem.

Zaudētāju rindās ar 19 punktiem atzīmējās Trejs Manns, bet 17 punkti Noā Loka kontā.

Nākamajā kārtā Orala Robertsa Universitātei jātiekas ar Ārkanzasas Universitātes basketbolistiem, kuri savā reģionā izsēti ar trešo numuru. Jau ziņots, ka pirmajā kārtā "Golden Eagles" negaidīti pārspēja ar otro numuru izsēto Ohaio Štata komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!