Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV basketbola zvaigznei Britnijai Grainerei, kura apsūdzēta par nelegālu kanabisa pārvadāšanu, piektdien Krievijā paredzēts stāties tiesas priekšā, ziņo medijs BBC.

Pirmdien aizritējusi īsa tiesas sēde, kurā tika noteikts, ka Graineres lieta tiks izskatīta piektdien. Tāpat Maskavas reģiona Himku rajona tiesa kārtējo reizi pagarinājusi basketbolistes apcietinājumu. Viņa tiek aizturēta uz vismaz vēl sešiem mēnešiem, raksta BBC.

Vairāki mediji iepriekš ziņojuši, ka ASV valdība piedāvājusi Graineri apmainīt pret Tadžikistānā dzimušo ieroču tirgotāju Viktoru Butu, kurš šobrīd ir ieslodzīts ASV. Par to svētdien televīzijas kanālā CNN tika vaicāts ASV valsts sekretāram Entonijam Blinkenam, kurš uz jautājumu neatbildēja tiešā valodā.

"Man nav augstākas prioritātes, kā panākt, ka visapkārt pasaulei nelegāli aizturēti amerikāņi vienā vai citā veidā atgriežas mājās," izteicās Blinkens. "Nevaru detalizēti komentēt, ko mēs darām. Varu tikai teikt, ka tā ir absolūta prioritāte."

Ziņots, ka Jekaterinburgas UGMK kluba zvaigzni februāra izskaņā aizturēja "Šeremetjevo" lidostā, kur viņas bagāžā esot bijuši veipos izmantojami kārtridži ar hašiša eļļu. Notiesāšanas gadījumā viņai draud desmit gadu ilgs cietumsods, ziņojuši vairāki mediji.

31 gadu vecā Grainere tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm. Amerikāniete, kura UGMK kluba rindās četras reizes triumfējusi FIBA Eirolīgā, kopš 2015. gada no pavasara līdz rudenim spēlē Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), bet atlikušo gadu pavada, pārstāvot Krievijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!