Foto: LETA

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks trešdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa mačā, tomēr viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Ķēdaiņu "Nevežis" savā laukumā ar 71:86 (27:18, 16:28, 11:15, 17:25) piekāpās Dānijas klubam Orhūsas "Bakken Bears".

Kaut deviņus no saviem punktiem ar tālmetieniem Kuksiks guva pēdējās trijās minūtēs, saglabāt intrigu viņam neizdevās, jo tobrīd "Nevežis" jau bija pārāk liels deficīts.

Kuksiks laukumā pavadītajās 27 minūtēs un desmit sekundēs grozā raidīja divus no trijiem divpunktu raidījumiem un piecus no deviņiem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā bija divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas piezīmes, kā arī 18 efektivitātes punkti.

Kuksiks kļuva par pārliecinoši rezultatīvāko un vērtīgāko savas komandas basketbolistu.

Pirms nedēļas, kad Kuksiks "Nevežis" rindās debitēja FIBA Eiropas kausā, viņš izcēlās ar 16 punktiem, palīdzot Lietuvas vienībai ar 84:83 uzvarēt Saratovas "Avtodor" no Krievijas.

Ķēdaiņu vienībā ir arī latvietis Roberts Stumbris, kurš gan smagas traumas dēļ laukumā atgriezīsies vien nākamajā gadā.

Sacensību B apakšgrupā pēc "Bakken Bears" komandai ir divas uzvaras trijās spēlēs, pa vienam panākumam divos dueļos izcīnījusi "Avtodor" un Portugāles vienība Lisabonas "Benfica", bet "Nevežis" guvusi vienu panākumu trijos mačos.

FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā, bet no katras apakšgrupas divas labākās iekļūs nākamajā kārtā. Savukārt otrajā posmā 16 vienības būs sadalītas četrās grupās, kam sekos izslēgšanas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!