Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pretēji sezonas sākumam, Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" tagad ir sācis rādīt daudz labāku sniegumu, kas arī ļauj cīnīties par uzvarām, pēc otrā panākuma Eiropas kausa turnīrā otrdien izteicās Latvijas kluba galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komanda ar 74:71 (23:23, 10:17, 27:14, 14:17) savā laukumā uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel", saglabājot cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

"Šobrīd komanda ieguvusi tādu spēku, ka ne tikai spēlējam basketbolu, bet arī cīnāmies par uzvarām. Kaut spēles beigās pieļāvām dažas muļķīgas kļūdas, tomēr kontrolējām cīņas gaitu un pelnīti uzvarējām. Panākums pret vienu no Eiropas spēcīgākajām komandām ir labs sasniegums," teica Kurtinaitis.

"Mērķis bija uzvarēt ar lielāku starpību nekā pirmajā spēlē, tomēr uzvara ir uzvara. Cerības mums vēl ir un obligāti jāuzvar pēdējā spēlē," uzsvēra Kurtinaitis.

""VEF Rīga" komanda izdarīja labu darbu aizsardzībā un izjauca mūsu ierasto spēles ritmu. Otrajā puslaikā viņi devās laukumā ar vēl lielāku enerģiju, uzlaboja aizsardzību, uzbrukumā iemeta savus metienus un izcīnīja uzvaru," pēc spēles izteicās Izraēlas komandas galvenais treneris Odeds Katašs. "Ceru, ka šis zaudējums mums neliegs iekļūt nākamajā kārtā."

""VEF Rīga" komandai ir labs potenciāls, spēcīgi garie spēlētāji un labi aizsargi, kas var rezultatīvi noslēgt uzbrukumus. Tāpēc nav brīnums, ka viņi šodien uzvarēja," Latvijas klubu raksturoja viesu treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!