Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien Francijas čempionāta spēlē guva 13 punktus un palīdzēja viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvētajai "Strasbourg" pārspēt Levaluā Perē "Metropolitans 92" ar Anžeju Pasečņiku ierindā.

Strasbūras vienība, kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, savā laukumā ar rezultātu 84:81 (20:23, 23:14, 19:19, 22:25) guva panākumu pār "Metropolitans 92".

Kurucs laukumā bija 25 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no desmit divu punktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja piecas personīgās piezīmes, sakrāja +/- rādītāju un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 16.

Vēl deviņus punktus uzvarētāju rindās guva Bērziņš, kurš spēlēja desmit minūtes un 41 sekundi un grozā meta trīs no pieciem tālmetieniem. Viņš arī tika pie četrām personīgajām piezīmēm un +/- rādītāja -4, sakrājot efektivitātes koeficientu septiņi.

Viesu komandā Pasečņiks laukumā pavadītajās 12 minūtēs un 23 sekundēs tika pie četriem punktiem, realizējot vienu no trijiem divu punktu metieniem un divus soda metienus. Latvijas basketbolists arī tika pie divām atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, vienas kļūdas, viena bloķēta metiena, +/- rādītāja -5 un efektivitātes koeficienta pieci.

Mājinieku panākumu kaldināja Markuss Kīns, kurš ar 24 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais, kamēr Levaluā Perē vienībā Viktors Vembanjamā, gūstot 26 punktus un izcīnot 18 bumbas zem groziem, sakrāja "double-double".

"Metropolitans 92" ar 11 uzvarām 15 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Strasbourg" ar septiņiem panākumiem 15 mačos ierindojas devītajā pozīcijā starp 18 Francijas čempionāta komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!