Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien Bonnā guva 14 punktus viņas pārstāvētās Strasbūras SIG zaudējumā FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Kuruca pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Strasbūras komanda viesos ar 77:83 (26:21, 20:23, 19:19, 12:20) piekāpās Bonnas "Telekom", sērijā līdz divām uzvarām zaudējot ar 1-2.

Latvijas basketbolists spēlēja 22 minūtes un 55 sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. Viņš sakrāja arī trīs atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un trīsreiz pārkāpa noteikumus, +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Viesu komandā Tims Freizers guva 20 punktus, bet 17 punktus sakrāja Deandrē Lensdauns.

Uzvarētājiem 24 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja savulaik Ventspilī spēlējušais Timotijs Šortss, bet 15 punktus Dževontijs Haukinss.

Trešdien trešo spēli viesos aizvadīs arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi", kas tiksies ar Tenerifes "Lenovo", kā arī Mareka Mejera pārstāvētā Jeruzalemes "Hapoel", kas mājās uzņems Atēnu AEK, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!