Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs trešdien Turcijā guva piecus punktus Manrezas "Baxi" panākumā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma spēlē, bet Rodions Kurucs Strasbūrā sakrāja 11 punktus SIG uzvarā.

J apakšgrupas mačā "Baxi" viesos ar 77:76 (13:20, 17:22, 32:18, 15:16) uzvarēja Stambulas "Bachesehir College".

Uzvaru Džeriks Hārdings ar tālmetienu panāca sešas sekundes pirms spēles beigām.

Šteinbergs laukumā bija 16 minūtes, kuru laikā grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Viņš atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu personisko piezīmi, vienu kļūdu un sakrāja +/- rādītāju +3, kā arī efektivitātes koeficientu seši.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Hārdings.

Turcijas vienībā ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Žerī Busiels, un 17 punktus guva Jigits Arslans.

Otrā grupas spēlē Bonnas "Telekom" ar 99:72 pieveica Viļņas "Rytas".

J apakšgrupā četras uzvaras četrās spēlēs ir svinējusi Bonnas "Telekom", trīs - Manrezas komanda, viena uzvara ir Viļņas "Rytas" basketbolistiem, bet "Bachesehir College" zaudējusi visos četros mačos.

I grupā Strasbūras SIG mājās ar 86:67 (22:19, 16:11, 28:18, 20:19) pārspēja citu Francijas vienību "Dijon".

Kurucs 27 minūtēs un 50 sekundēs laukumā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas personiskās piezīmes, četras kļūdas, viena pārķerta bumba, viens bloķēts metiens, kā arī sliktākais komandā +/- rādītājs -2 un efektivitātes koeficients 12.

Seši basketbolisti Strasbūras komandā sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām kļūdām bija Markuss Kīns.

Viesiem 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Markiss Makdafijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!