Foto: AFP/Scanpix
Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Losandželosas "Lakers" centra spēlētājam Endrjū Bainumam otrdien tika piešķirta piecu spēļu diskvalifikācija, taču šos piecus mačus viņams nāksies izlaist nākamajā sezonā, jo "Lakers" komandai šī sezona jau ir noslēgusies, vēsta NBA mājas lapa.

Šāds sods "Lakers" centra spēlētājam piešķirts par rupju noteikumu pārkāpumu pret Dalasas "Mavericks" aizsargu Hosē Bareu NBA izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla sērijas ceturtajā spēlē svētdien.

Nepatīkamais incidents notika spēles ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad Bainums rupji nospēlēja pret Bareu, iesitot pretiniekam ar elkoni.

Tāpat Bainumam būs jāsamaksā arī 25 000 ASV dolāru (12 275 latu) liela soda nauda par krekla novilkšanu, kad spēlētājs devās uz ģērbtuvēm.

Piecu spēļu diskvalifikācija un piešķirtais naudas sods Bainumam kopā nesīs vairāk nekā 700 000 dolāru (343 000 latu) zaudējumus. Šajā sezonā Bainuma alga bija gandrīz 14 miljoni dolāru (6,8 miljoni latu).

Bainums jau ir atvainojies par savu rīcību pret Bareu, kā arī atzinis, ka jūtas atvieglots, ka "Mavericks" aizsargs nav guvis nopietnu traumu.

Zīmīgi, ka martā Bainums jau bija diskvalificēts uz divām spēlēm par rupju noteikumu pārkāpumu pret Minesotas "Timberwolves" komandas spēlētāju Maiklu Bīsliju.

Kā ziņots, Rietumu konferences pusfinālsērijas ceturtajā spēlē "Lakers" zaudēja "Mavericks" komandai izbraukumā ar rezultātu 86:112, sērijā līdz četrām uzvarām ciešot sakāvi ar 0-4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!