Foto: fiba.basketball

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien guva 18 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas pirmajā spēlē, kļūdama par mača rezultatīvāko spēlētāju un sekmēdama Skio "Famila" graujošu uzvaru savā laukumā.

B grupā Laksas pārstāvētā Skio "Famila" ar 96:56 (23:15, 24:15, 25:13, 24:13) sagrāva Montdemarsānas "Landes" vienību.

Laksa spēlēja 22 minūtes un 48 sekundes, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem un trīs no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo soda metienu. Viņa arī pa reizei izcīnīja atlēkušo bumbu, rezultatīvi piespēlēja, pārķēra bumbu un pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja efektivitātes koeficientu 15.

Mājiniecēm 17 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Džasmīna Kīsa, bet 13 punkti un 19 zem groziem izcīnītas bumbas Sandrīnes Grudā kontā.

Viešņām rezultatīvākā ar 14 punktiem bija 39 gadus vecā franču leģenda Selīna Dimerka.

Jau ziņots, ka trešdien "TTT Rīga" grupu turnīru mājās iesāka ar 56:71 zaudējumu Jekaterinburgas UGMK, Anete Šteinberga guva desmit punktus "Galatasaray" 69:89 zaudējumā "Fenerbahce" komandai divu Stambulas superklubu cīņā, bet Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera Gundara Vētras vadītā Gdiņas "Arka" viesos ar 76:86 atzina Kurskas "Dinamo" pārākumu.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!