Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien FIBA Eirolīgas spēlē guva deviņus punktus, viņas pārstāvētajai Boloņas "Virtus Segafredo" piedzīvojot neveiksmi, kamēr citos mačos zaudēja arī Aleksas Gulbes un Anetes Šteinbergas pārstāvētās vienības.

Boloņas komanda savā laukumā ar rezultātu 61:85 (10:18, 18:24, 17:18, 16:25) piekāpās Prāgas ZVVZ USK basketbolistēm.

Laksa laukumā bija 34 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divu punktu metieniem un vienu soda metienu, metot garām septiņus tālmetienus. Viņa statistikā atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi, piecām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, +/- rādītāju -21, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu -1.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 14 gūtajiem punktiem bija Čečīlija Dzandalazīni, bet Šejenne Pārkera pievienoja 13 punktus un 12 bumbas zem groziem.

Prāgas komandas panākumu sekmēja Brionna Džounsa, kura guva 22 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas.

Citā spēlē Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" izbraukumā ar rezultātu 48:74 (13:17, 6:16, 17:22, 12:19) piekāpās Žironas "Spar". Gulbe laukumā bija piecas minūtes un divas sekundes, kuru laikā punktus neguva.

Savukārt Buržas "Tango", Šteinbergai paliekot ārpus pieteikuma mačam, viesos ar rezultātu 64:83 (17:26, 8:21, 21:14, 18:22) atzina Stambulas "Fenerbahce" pārākumu.

A apakšgrupā "Tango" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Virtus Segafredo" ar diviem panākumiem septiņos mačos atrodas septītajā pozīcijā. Tikmēr B apakšgrupā "Perfumerias Avenida" ar piecām uzvarām un divām neveiksmēm ir līdervienība.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!