Foto: F64
Latvijas izlases basketbolists Mārtiņš Laksa sestdien Polijas čempionāta spēlē guva 22 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas Ļubļinas "Start" uzvarā Vloclavekā.

Ļubļinas "Start" viesos uzvarēja Vloclavekas "Anwil" ar 94:78 (14:27, 26:18, 26:13, 28:20) .

Laksa laukumā pavadīja 28 minūtes un 28 sekundes, to laikā grozā raidot piecus no sešiem divpunktu un četrus no sešiem tālmetieniem. Viņa kontā arī 11 atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pa vienai pārtvertai bumbai un kļūdai, pa divām personiskajām piezīmēm un izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem pretiniekam.

Laksa tika pie mača lielākā efektivitātes koeficienta 32 un spēli noslēdza ar +/- rādītāju 16.

Rezultatīvāks par Laksu viesu komandā bija Janniks Franke, kurš guva 25 punktus, sešreiz rezultatīvi piespēlēja un izprovocēja noteikumu pārkāpumu, kā arī sešas kļūdas.

"Anwil" rindās ar "double-double" - 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas - un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ivans Almeida. 16 punkti arī Valērijam Lihodejam.

Ar 14 uzvarām 16 spēlēs Polijas čempionātā joprojām pirmo vietu ieņem Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea". Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Start" iekrājusi 11 panākumus 16 mačos un atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr Roberta Stumbra pārstāvētā Radomas "HydroTruck" ar bilanci 5-12 ir 15.vietā 16 komandu vidū

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!