Foto: DELFI
Nākamgad Latvija kopīgi ar Lietuvu rīkos Eiropas čempionātus basketbolā puišiem U-16 un U-18 vecuma grupās, nedēļas nogalē notikušajās sarunās nolēmusi "FIBA Europe".

Sākotnēji Latvija un Lietuva plānojušas kopīgi rīkot Eiropas U-18 čempionātu, kā arī padomā bijusi U-16 čempionāta rīkošana meitenēm. Tomēr apstākļu sakritība ļāvusi abiem kaimiņiem uzņemties U-16 čempionātu puišiem.

Abos turnīros spēles risināsies abās valstīs. Savukārt izšķirošās Eiropas U-16 čempionāta spēles uzņems Latvija, bet U18 čempionāta izšķirošos mačus – Lietuva. Paredzams, ka U-16 čempionāts notiks no 19. līdz 29.jūlijam, bet U-18 čempionāts – no 9.-19.augustam.

"Vasarā pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules U19 čempionāta, LBS rosināja Lietuvas Basketbola federāciju kopīgi rīkot 2012. gada Eiropas U20 čempionātu, katrā valstī uzņemot pirmā un otrā posma spēles, bet fināldaļu organizējot Lietuvā. Sarunās ar "FIBA Europe" vadību guvām atbalstu šādam modelim. Taču, tā kā U20 turnīrs iecerēts kā 2013. gada Eiropas čempionāta ģenerālmēģinājums, tā rīkošana uzticēta Slovēnijai, savukārt Lietuvai un Latvijai piedāvāts rīkot U18 čempionātu. Šis projekts jau guvis Nacionālās Sporta padomes un Liepājas pašvaldības atbalstu. "FIBA Europe" vēl nav oficiāli izziņojusi norises vietas, tomēr ir nopietns pamats cerībām, ka tiks atbalstīta divu Baltijas valstu kopīgā iniciatīva," skaidro Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. "Pirms neilga laika Lietuvas Basketbola federācija vērsās pie mums ar priekšlikumu paplašināt sadarbību, kopīgi sarīkojot arī Eiropas U16 čempionātu. Patlaban apzinām mūsu iespējas un pašvaldību ieinteresētību, bet konkrētas saistības vēl neesam uzņēmušies. "FIBA Europe" 2012. gada Eiropas jaunatnes čempionātu rīkotājus paziņos, vēlākais, 4. decembrī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!