Foto: F64
Latvijas 3x3 basketbola izlase vēl nav nodrošinājusi ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, kļuva zināms Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pasākumā Tokijā.

Piektdien, 1. novembrī FIBA pārstāvji paziņoja četras vīriešu un četras sieviešu komandas – FIBA rangu tabulas līderes –, kuras saņēma ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kā arī 20 vīriešu un sieviešu izlases, kuras no 18. līdz 20. martam Indijā piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Latvijas vīriešu izlasei šāda vieta ir garantēta kā 2019. gada Pasaules kausa izcīņas sudraba medaļu ieguvējiem.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas 3x3 basketbolisti apakšgrupā spēkosies ar Nīderlandi, Kanādu, Horvātiju un Indiju.

No vīriešu 3x3 izlasēm četriniekā iekļuva Ķīnas, Krievijas, Serbijas un Japānas izlases, bet sieviešu konkurencē ceļazīmes saņēma Krievija, Ķīna, Mongolija un Rumānija.

FIBA 3x3 basketbola Pasaules rangā gan spēlētājiem individuāli, gan klubu komandām latvieši ir 1. vietā. Ar to gan nepietika, lai iekļūtu starp FIBA ranga tabulas līderiem.

Pēc uzvaras Pasaules tūres posmā Saūda Arābijā Nauris Miezis pakāpās uz 1. vietu (1,70 miljoni punktu) individuālajā rangā. Viņam seko serbs Dušans Buluts (1,64 miljoni punktu). Vēl nesen ranga galvgalī pabijušais Kārlis Pauls Lasmanis ar 1,58 miljoniem punktu ieņem trešo pozīciju. 11. vietā ir Agnis Čavars (1,43 miljoni punktu), 13. vietā – Edgars Krūmiņš (1,33), bet 34. vietā – Artūrs Strēlnieks (1,01).
Klubu komandu FIBA Pasaules rangā, kurā tiek ņemta vērā trīs labāko spēlētāju individuālo punktu summa, "Riga Ghetto" (4,71 miljons punktu) pēc uzvaras Džidā pakāpās no trešās vietas uz pirmo pozīciju, apsteidzot Serbijas "Novi Sad" (4,60 miljoni) un "Liman" (4,56 miljoni). Otrā Latvijas komanda "Ventspils Ghetto" (Armands Ginters, Roberts Pāže, Mārtiņš Šteinbergs, Armands Seņkāns, Rihards Zēbergs) ar 1,52 miljoniem punktiem ieņem 23. vietu.

Šis pasākums risinājās Japānas pilsētā Utsunomijā notiekošā FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres fināla ietvaros.
Utsunomijā startēs tūres 12 labākās klubu komandas no deviņām valstīm, kuras 11 posmos sakrāja visvairāk punktu. "Riga Ghetto" piedalījās septiņos turnīros, ieņemot 2. vietu (565). Pirmo vietu ieguva Serbijas "Liman" (755), kas startēja visos 11 (!) turnīros. 3. vietu sezonas kopvērtējumā ieņēma Serbijas "Novi Sad" (555 punkti). Vēl Pasaules tūres finālā spēlēs "Piran" (Slovēnija), "NY Harlem", "Princeton" (abas ASV), "Edmonton" (Kanāda), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Amsterdam" (Nīderlande), "Zemun" (Serbija), "Jeddah" (Saūda Arābija) un "Lausanne TNV" (Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!