Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram pirms gaidāmajām spēlēm Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā pret Melnkalni un Slovēniju pamatīgas galvas sāpes rada saspēles vadītāja pozīcija, jo savainojumi vēl vairāk paretinājuši sastāvu.

Savainojumi Latvijas izlasei liegs palīdzēt Aigaram Šķēlem un Ingum Jakovičam. Tāpat no saspēles vadītājiem nevarēs spēlēt Jānis Strēlnieks, kuru ULEB Eirolīgas komanda Pireju "Olympiacos" neatbrīvo uz valstsvienību. Uz izlasi pirmo reizi izsaukts Mārcis Vītols, kurš šajā sezonā spēlē Ukrainas vienībā Odesas "BIPA".

"Mūsu nometnē situācija mainās pa stundām, bet tam nepievēršam lielu vērību, jo spēlēsim ar tiem spēlētājiem, kas būs mūsu rīcībā. Būs tie 12 labākie, kas būs pieejami," preses konferencē teica Vecvagars. "Vītols uzaicināts saspēles vadītāja pozīcijā, jo mums šajā pozīcijā ir deficīts. Viņš spēlē gana augstā līmenī un parādījis sevi pietiekami labi."

Vecvagars neslēpa, ka līdz pēdējam brīdim cerējis, ka Jakovičs varēs spēlēt izlasē, tomēr viņam un Šķēlem savainojumi ir pārāk nopietni. Lai arī Mareks Mejeris iepriekšējā "VEF Rīga" spēlē parādīja labu sniegumu, tomēr viņš pagājušajā nedēļā galvenajam treneris atzina, ka nejūtas gatavs izlasei palīdzēt.

"Viņš ar mani sazinājās un teica, ka nav pilnībā gatavs fiziski un mentāli. Viņš pēc savainojuma izārstēšanas neesot atradis ritmu. Spēlētājam svarīgi būt gatavam, lai varētu izlikt visus savus spēkus, nospēlējot kaut vai minūti," skaidroja treneris.

Uz spēli pret Slovēniju Latvijas izlasei pievienosies Dairis Bertāns, kurš pēc Milānas kluba spēles Eirolīgā pret Kauņas "Žalgiris" dosies uz Rīgu. Tomēr cerības, ka vēl kāds Eirolīgas spēlētājs varētu atbraukt uz valstsvienību esot tuvu nullei.

29. novembrī Latvijas izlase savā laukumā spēkosies ar Melnkalnes izlasi, kas sapulcinājusi gandrīz labāko sastāvu, iekļaujot sastāvā spēlētājus no Eirolīgas klubiem. Vecvagars uzsvēra, ka Melnkalnei ļoti spēcīgs trumpis būs spēle zem groza. "Tāpēc esam pulcējuši jaudīgākos pieejamos spēlētājus, lai liktu viņiem pretsparu. Lai Melnkalnes spiedienu uz groza apakšu apturētu, būs jāiegulda liels darbs," teica Vecvagars.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Melnkalni un Slovēniju:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!