Foto: FIBA

Viena no labākajām Latvijas basketbolistēm Anete Šteinberga nākamajā sezonā spēlēs Francijā – viņa pievienojusies šīs valsts labākajam klubam “Bourges Basket”, informē vienība.

Latvietes jaunais klubs raksturo 32 gadus veco Šteinbergu kā daudzpusīgu spēlētāju, kura var uzbrukt ne tikai groza tuvumā, bet arī no distances.

Iepriekšējās divas sezonas Šteinberga pavadīja pazīstamajā Turcijas klubā Stambulas "Galatasaray". Tiesa, nupat aizvadīto sezonu viņai izbojāja pleca trauma, kas lika to noslēgt priekšlaicīgi. Latviete astoņās Turcijas čempionāta spēlēs vidēji guva 12,3 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra 1,1 bumbu. Eirolīgas septiņos mačos viņas kontā bija vidēji 17,3 punkti un 6,6 atlēkušās bumbas.

Buržas komanda iepriekšējā sezonā izcīnīja uzvaru FIBA Eirokausā un Francijas čempionātā.

Savas karjeras laikā Šteinberga pārstāvējusi vairākus spēcīgus Eiropas klubus - Venēcijas "Umana Reyer" (Itālija), Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Vologdas "Čevakata" (Krievija), Brenas "Mithra Castors" (Beļģija) un "TTT Rīga" (Latvija).

Šteinberga Latvijas izlasi pārstāvējusi trīs Eiropas čempionātos un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, turklāt viņa divreiz nosaukta par valsts labāko basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!