Foto: DELFI
Svētdien, 21.jūlijā plkst.20:15 Tallinas "Saku Suurhalle" Eiropas U20 čempionāta finālspēlē tiksies Latvijas un Itālijas izlases.

Latvijas basketbolisti izšķirošajā mačā par Eiropas čempionāta zeltu cīnīsies pirmo reizi kopš 1939.gada Eiropas meistarsacīkstēm Kauņā. Spēles video tiešraidi translēs portāls "Delfi", bet daudzi Latvijas basketbola līdzjutēji tiek gaidīti Tallinā, lai klātienē atbalstītu komandu (biļetes cena – 10 eiro uz visām četrām pēdējās dienas spēlēm.) Liepājnieki un pilsētas viesi Eiropas U20 čempionāta finālspēli varēs noskatīties pie Liepājas Olimpiskā centra ieejas uz lielā ekrāna (6x4 m).

Eiropas U20 čempionātā Latvijas komanda līdz šim uzvarējusi astoņās spēlēs no deviņām. Itālijas vienības bilance: septiņas uzvaras (arī pusfinālā pār Krieviju 77:68) un divi zaudējumi. Abas finālistes jau tikušās otrā posma mačā, kurā Latvija, spēlējot bez Kaspara Vecvagara, uzvarēja ar 88:81.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs:

"Par Itālijas komandu mums informācijas netrūkst. Svarīgi būs neitralizēt viņu līderi uzbrūkošo aizsargu Amedio Della Valli (vidēji spēlē 12,4 punkti). Zinām arī citus bīstamos spēlētājus, gan arī tos, no kuriem var atkāpties, lai palīdzētu partneriem. Pirmajā mačā 35 minūtes sedzām zonu, kas labi nostrādāja. Protams, itālieši meklēs pretlīdzekļus, taču arī mēs nesnaudīsim. Auguma pārsvara nebūs nevienai komandai. Uzvarēs tie, kuri būs agresīvāki, pārliecinātāki un disciplinētāki."

1993.gadā dzimušo basketbolistu turnīros Latvijas un Itālijas komandas tikušās arī iepriekš. 2009.gadā U16 čempionātā Latvija uzvarēja pusfinālā par 9./12.vietu – 73:72 (noslēguma tabulā Latvijai 9.vieta, Itālijai – 12.vieta). 2011.gadā Eiropas U18 čempionātā otrajā posmā Latvija piekāpās pretiniekiem pagarinājumā ar 83:85 (noslēgumā Itālijai 4.vieta, Latvijai 10.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!