Foto: fiba.com

Ar iespaidīgu "double-double" izceļoties centra spēlētājai Laurai Melderei, Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase otrdien iekļuva Eiropas čempionātā (EČ) kadetēm ceturtdaļfinālā un nonāca uzvaras attālumā no nākamā gada U-17 Pasaules kausa izcīņas.

Latvietes astotdaļfinālā ar rezultātu 61:47 (19:12, 13:11, 16:14, 13:10) pārspēja Serbijas vienaudzes, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kurā trešdien spēkosies ar šajā turnīrā teicamu sniegumu rādošajām vācietēm.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 27 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām bija Meldere, bet 11 punktus iemeta Ketija Vihmane. Tāpat produktīvu sniegumu demonstrēja Jete Nulle, kurai pieci punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas basketbolistes maču iesāka ar diviem bezatbildes groziem, pirmo ceturksni uzvarot ar 19:12. Otrajā ceturtdaļā Latvijas kadetes vēl nedaudz palielināja pārsvaru, kas puslaika pārtraukumā ļāva doties ar deviņu punktu pārsvaru (32:23).

Tāpat arī otrajā puslaikā Latvijas meitenes neitralizēja visus serbiešu centienus un izcīnīja uzvaru ar 61:47.

Latvijas kadetes apakšgrupu kārtā izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ieņemot otro vietu apakšgrupā.

Čempionātu, kurā piecas labākās komandas iegūs tiesības nākamajā gadā spēlēt U-17 Pasaules kausa izcīņā, Latvijas kadetes piektdien sāka uz uzvaras nots, ar 67:52 uzveicot Baltkrieviju, bet sestdien ar 72:54 tika pārspētas turcietes. Tikmēr grupu kārtas noslēdzošajā spēlē svētdien Latvijas basketbolistes ar 45:68 zaudēja mājiniecēm no Francijas.

Tikmēr Serbija čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, jo ar 51:69 piekāpās Itālijai, bet tad ar 46:75 kapitulēja arī Ungārijai, savukārt C apakšgrupas pēdējā spēlē ar 82:45 sagrāva Rumāniju, savā grupā ieņemot trešo vietu pēc Ungārijas un Itālijas.

Serbijas kadetes 2003.gadā kļuva par Eiropas čempionēm, bet pēdējos gados ar augstām vietām šajā vecuma grupā šīs valsts jaunās spēlētājas nav izcēlušās, pērn paliekot 13.pozīcijā.

No pagājušā gada Latvijas U-16 izlases sastāva šajā čempionātā piedalās arī Jete Nulle, Laura Meldere, Flēra Vīnerte, Anita Miķelsone, Paula Kļeščova un Raivita Koreņika. Saspēles vadītājai Nulle šis ir jau trešais Eiropas U-16 čempionāts, turklāt viņa tāpat kā centra spēlētāja Meldere pērn spēlēja pasaules U-17 čempionātā, bet šogad - Eiropas U-20 čempionātā.

U-16 meiteņu izlasi Eiropas čempionātā otro gadu pēc kārtas vada Kaspars Mājenieks, kurš ikdienā ar šī vecuma meitenēm strādā Liepājas sporta skolā.

Šovasar Latvijas U-16 meiteņu izlase aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, izcīnot četras uzvaras.

Eiropas kadetu čempionātā piecas labākās komandas iegūs tiesības nākamajā gadā spēlēt U-17 Pasaules kausa izcīņas turnīrā, kas norisināsies Baltkrievijā. Aizpērn latvietes kadetu čempionātā izcīnīja piekto vietu, tādējādi pērn varēja piedalīties Pasaules kausā, kur bija desmitās.

Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas kadetu čempionātā ne reizi nav tikušas pusfinālā, tomēr trīs reizes izcīnītas piektās vietas - 2001., 2014. un 2015.gadā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - "Rīga"/"Rīdzene"), Laura Meldere, Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (visas - "Rīga"/TTP), Ketija Vihmane (Rīgas 3.BJSS), Līna Loceniece, Paula Kļeščova (abas - "Liepāja"), Vika Altrofa ("Kolibri"/Rīgas 47.vsk.), Raivita Koreņika ("Saldus"), Laura Baltace ("Daugavpils"), Paula Mauriņa ("Rīga"/"Jugla").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!