Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasi trenēs Aivars Vīnbergs, bet U-16 jauniešu puišu valstsvienību vadīs Artūrs Štālbergs, pirmdien apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde.

52 gadus vecais Vīnbergs kopš deviņdesmito gadu sākuma vada RTU sieviešu komandu, ar kuru piecas reizes uzvarējis Latvijas čempionātā, bet aizvadītajā gadā viņa vadībā RTU basketbolistes palika trešajā vietā Latvijas Sieviešu basketbola līgā. No 1995. līdz 2002.gadam bijis sieviešu valstsvienības galvenais treneris (1999.gadā – 9.vieta Eiropas čempionātā). 2008.gadā viņš bija Latvijas U-20 izlases galvenais treneris (6.vieta Eiropas U-20 čempionātā), divas reizes vadījis Latvijas izlasi Universiādes turnīros.

Darbā ar U-20 basketbolistēm Vīnbergam palīdzēs bijusī valstsvienības basketboliste un bijusī ”Cēsis” galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka un ”Liepājas Papīrs” galvenais treneris Armands Misus.

Tikmēr Štālbergs, kuram ir 28 gadi, pārstāvējis Latviju Eiropas U-18, U-20 un pieaugušo čempionātos, kā arī studējis ASV. 2010.gadā sācis strādāt par treneri Liepājas Sporta spēļu skolā un ”Liepājas Lauvās”, viņa vadībā Liepājas U-19 komanda izcīnījusi otro vietu Latvijas U-19 čempionātā 2012.gadā. Bijis galvenā trenera asistents Latvijas U-20 izlasē 2011. un 2012.gadā (attiecīgi 8. un 6.vieta Eiropas U20 čempionātos), kā arī vīriešu valstsvienībā 2012.gadā. Patlaban – galvenā trenera asistents BK ”Mikolaiv” no Ukrainas.

Par U16 izlases otro treneri apstiprināts BJBS Rīga/DSN treneris Mārtiņš Fomins, kura vadītā komanda šajā vecuma grupā vairākkārt izcīnījusi otro vietu Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionātā.

LBS Treneru komisijas priekšsēdētāja Daiga Jansone: "Izraugoties izlašu vadītājus, Treneru komisija ņēma vērā kandidātu pieredzi gan darbā ar jauniešiem, gan izlašu komandās. Centāmies iesaistīt gan iepriekš izlasēs jau strādājušus speciālistus, gan arī dot iespēju sevi pierādīt jauniem treneriem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!