Pēc gada pauzes atsāksies Baltijas jūras kausu izcīņa – no 3. līdz 5. janvārim Tallinā, Audentes zālē notiks tradicionālais četru valstu jaunatnes izlašu turnīrs U16 un U18 vecuma grupu meiteņu un puišu izlasēm, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas komandu galvenie treneri Ainārs Čukste, Aigars Nerips, Gatis Melderis un Juris Umbraško nosaukuši 16-18 kandidātes un kandidātus, kuri starp Ziemassvētkiem un Jaungadu Rīgā tiks pulcēti uz tradicionālo ziemas treniņnometni. No 27. līdz 30. decembrim, kā arī 2. janvārī katrai komandai plānoti septiņi treniņi, pēc kuriem tiks izraudzīti divpadsmitnieki startam Tallinā.

Baltijas jūras kausa izcīņas dalībnieku sastāvā ir viena izmaiņa – epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ no līdzdalības atteikusies Zviedrijas Basketbola federācija. Meiteņu turnīros līdz ar Latvijas, Somijas un Igaunijas kadetu un junioru izlasēm piedalīsies arī Somijas otrās komandas. Puišu turnīros zviedriem izdevies atrast aizvietotājus tālākās zemēs – U16 grupas turnīrā piedalīsies Polijas kadeti, bet U18 grupas turnīrā startēs Čehijas basketbolisti.

Pandēmijas dēļ Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") 2020. un 2021. gadā atcēla Eiropas jaunatnes čempionātus. 2022. gada sacensību kalendāra iekļautas sacensības visās vecuma grupās, un starts Baltijas jūras kausa izcīņā būs vērtīga pārbaude jaunā sasaukuma sastāviem. U16 vecuma grupā (2006. dzimšanas gads) Latvija gan meiteņu, gan puišu konkurencē būs pārstāvēta Eiropas čempionāta A divīzijā. U18 vecuma grupā (2004./2005. dzimšanas gads) meitenes spēlēs A divīzijā, bet puiši – B divīzijā.

Ar Latvijas izlašu kandidātiem, kā arī Baltijas jūras kausa izcīņas spēļu grafiku var iepazīties "basket.lv" attiecīgās izlases sadaļā:

U16 meitenes

U16 puiši

U18 meitenes

U18 puiši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!