Foto: FIBA
Latvijas valdība otrdien lēma piešķirt papildu 123 053 eiro finansējumu Ukrainas nacionālās basketbola izlases sagatavošanai un dalībai 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā.

123 053 eiro piešķirti biedrībai "Latvijas Basketbola savienība" (LBS), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Ukrainas nacionālās izlases sagatavošanu un dalību 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 2022. gada augusta spēļu ciklā, tādējādi sniedzot atbalstu Ukrainas Basketbola federācijai.

Valdība lēma arī par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu biedrībai "Latvijas Peldēšanas federācija" (LPF) un biedrībai "Latvijas Tenisa savienība" (LTS). Kopumā trim iepriekš minētajām biedrībām tiek piešķirts finansējums 142 339 eiro apmērā.

LTS piešķirts atbalsts 10 286 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Deivisa kausa sacensību organizēšanu Jūrmalā 2022.gada septembrī.

Savukārt LPF piešķirts atbalsts 9000 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar dalību 2022.gada pasaules čempionātā peldēšanā.

Ukrainas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem un Eiropas čempionātam gatavojas arī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!