Foto: LETA
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 19 basketbolistes, kuras uzaicinātas uz koptreniņiem, lai gatavotos Eiropas čempionātam, kandidāšu vidū iekļaujot arī Rainu Tomašicku, kura nesen debitēja pieaugušo valstsvienībā un ir arī U-18 komandas kandidāšu sarakstā.

Tāpat starp kandidātēm ir arī Vanesa Jasa un Katrīna Ozola, kuras arī šobrīd ir pieaugušo izlases treniņnometnē.

Treniņi sāksies 26.jūnijā, sagatavošanās posmā paredzētas pārbaudes spēles ar Lietuvas U-19 un U-20 izlasēm, kā arī Ukrainas un Somijas U-20 izlasēm.

Izlasei nevarēs palīdzēt saspēles vadītāja Elizabete Bulāne, kurai jāvelta laiks veselības sakārtošanai. Neripam ir arī bažas par spēļu prakses trūkumu sezonas laikā vairākām ārzemēs spēlējošajām basketbolistēm.

"Sezonas laikā sakrājušās arī veselības problēmiņas, tomēr ceru, ka tās nesagādās nepārvaramus šķēršļus. Kandidātu sarakstā ir arī trīs U-18 izlases dalībnieces. Junioru čempionāts notiks jau jūlija sākumā, ceru, ka pēc tā viņas varēs palīdzēt arī U-20 komandai," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa teikto.

Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrs Lietuvā notiks no 29.jūlija līdz 6.augustam.

Latvijas komanda grupas turnīrā spēlēs ar Beļģijas, Itālijas un Turcijas izlasēm. Astotdaļfinālā pretī būs kāda no C grupas komandām - Spānija, Polija, Zviedrija vai Melnkalne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!