Turpinot U-19 Pasaules kausa izcīņas logo pamatelementa, Latvijas dižākā koka ozola tematiku, pasākuma vēstneši Gatis Irbe (Mesa) un Renārs Zeltiņš kopā ar Latvijas U-19 basketbola izlasi aicina piedalīties labdarības akcijā "Stiprs kā ozols!", ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ozols ir spēka simbols, un akcijas mērķis ir palīdzēt bērniem ar kustību traucējumiem kļūt stiprākiem. Kādam atbalsts var palīdzēt nostāties uz kājām, kādam – veikt savus pirmos soļus. Akcijā tiek vākti līdzekļi bērniem, kuri gaida rindā uz finansējumu rehabilitācijai centrā "Poga".

Ziedojumu var veikt Latvija Basketbola savienības mājas lapas sadaļā http://basket.lv/ozols. Ziedojot 10 EUR, katrs ziedotājs saņems unikālu atlaižu kodu 10 EUR vērtībā, kuru varēs izmantot, iegādājoties biļeti uz jebkuru Latvijas vīriešu, sieviešu vai jauniešu valstsvienības mājas spēli līdz 2022. gada beigām. Ja Covid-19 ierobežojošie noteikumi Latvijā to atļaus, atlaižu kodu varēs izmantot arī uz U-19 Pasaules kausa izcīņas spēlēm.

Labdarības akcija tiek organizēta sadarbībā ar mūziķi Gati Irbi, kura projekts "MESA" jau kopš 2016. gada ir izdevis trīs studijas albumus, nododot tā digitālo kopiju klausītājiem par brīvi izvēlētu cenu, un pilnīgi visus iegūtos līdzekļus ziedojot šim mērķim. Katrs ziedotājs, kurš piedalīsies akcijā "Stiprs kā ozols", saņems arī visus trīs izdotos albumus – MESA, MESA II un M3SA.

Rehabilitācijas centrs "Poga" ir bezpeļņas fonds, kas dibināts 2015. gada 13. janvārī ar labdarības organizācijas Ziedot.lv atbalstu. Fonda mērķis ir radīt izcilu vidi rehabilitācijai un atvest uz Latviju jaunākās rehabilitācijas tehnoloģijas. Būt par atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem un palīdzēt valstij rehabilitācijas nozares attīstībā. Centra darbību nodrošina ziedojumi un cilvēku atsaucība.

Latvija rīko prestižāko jauniešu basketbola turnīru – 2021. gada FIBA U-19 Pasaules kausa izcīņu, kas notiks Rīgā un Daugavpilī. Sacensībās no 3. līdz 11. jūlijam piedalīsies 16 valstu komandas. Apakšgrupu turnīri norisināsies Olimpiskajā sporta centrā un Daugavpils Olimpiskajā centrā. Latvijas komanda pirmajā posmā Daugavpilī spēlēs B grupā ar Puertoriko, Irānas un Serbijas izlasēm. Izslēgšanas spēles notiks "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!