Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Basketbola savienības valde atbalstījusi Treneru padomes iniciatīvas jaunatnes izlašu dalībnieku pārslodzes riska samazināšanai, akceptējusi LBS budžeta projektu 2012.gadam, kā arī apstiprinājusi darba kārtību biedru sapulcei, kas notiks 10.februārī.

Latvijas Basketbola savienības valde akceptēja LBS budžeta projektu 2012.gadam, kas, saskaņā ar statūtiem, vēl jāapstiprina LBS Padomei.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps informēja valdi par Treneru komisijas ieteikumiem, lai samazinātu pārslodzes risku jaunatnes izlašu dalībniekiem. Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) čempionāta nolikumā 2012./2013.gada sezonai tiks veiktas korekcijas, atbilstoši LBS Treneru komisijā nolemtajam. Nacionālo izlašu direktoram Mārim Jučmanim uzdots sagatavot U16 un U18 sieviešu izlašu kandidātu sarakstu, kam sākot no 2012.gada 21.janvāra LJBL čempionātā vienā spēļu kārtā būs atļauts piedalīties tikai vienā spēlē vienā vecuma grupā.

Valde uzklausīja Šnepa ziņojumu par gatavošanos vasarā Latvijā paredzētajiem Eiropas U16 un U18 čempionātiem. U18 čempionāta sagatavošanas darbi Liepājā rit saskaņā ar plānu. Par U16 turnīra rīkošanu vēl norit sarunas ar pašvaldību pārstāvjiem.

Valde akceptēja darba kārtību 10.februārī paredzētajai Basketbola savienības biedru sapulcei. Tajā aicināti piedalīties Latvijas Basketbola savienības 37 kolektīvo biedru delegāti, kā arī LBS Goda biedri un masu mediju pārstāvji.

Darba kārtībā iekļauti LBS prezidenta Valda Voina, revidenta Māris Bierņa, kā arī pastāvīgo komisiju pārstāvju ziņojumi. Paredzētas LBS jaunās Padomes un revidenta vēlēšanas, kā arī debates.

Izvērtējot LBS 2012.gada budžeta projektu, valde atbalstīja Valda Voina ieteikumu basketbola gada balvu pasniegšanas ceremoniju un balli rīkot novembra beigās, kad Basketbola savienība svinēs kārtējo jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!