Foto: LETA
Latvijas Basketbola līga (LBL), uzsākot savu 21.sezonu, sevi ir pierādījusi kā spēcīgu mehānismu, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Šīs nedēļas nogalē sāksies LBL pirmās divīzijas jaunā sezona, kurā startēs deviņas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils" un Latvijas U-18 izlase spēlēs divus apļus (katrai komandai 16 spēļu), bet "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "BA Turība", Latvijas Universitāte un "Jūrmala/Fēnikss" savā starpā izspēlēs vēl divus (katrai komandai 26 spēles). Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas.

"21.sezona, kurā saglabāsim līdzšinējās tradīcijas – būs gan Zvaigžņu spēle, gan citas aktivitātes. LBL sevi ir pierādījis kā spēcīgs mehānisms. Piemēram, septembrī Lietuvā Eiropas čempionātā spēlēja seši basketbolisti no LBL klubiem [šajā sezonā būs četri]. Pēdējie gadi finansiāli nevienam Latvijā nav bijuši viegli, bet mums izdevies saglabāt dalībnieku skaitu un pat palielināt, piesaistot U-18 izlasi," žurnālistiem teica Voins.


Voins apstiprināja, ka, pateicoties sadarbībai ar alus darītavu "Baltika", izdevies turpināt akciju līdzjutējiem – kāds no spēļu apmeklētājiem savā balvā iegūs jaunu automašīnu "Škoda".

LBS prezidents atklāja, ka šogad LBS ir nākusi pretī klubiem, kuru budžetos ieskaitīs 30% no piesaistīto sponsoru naudas.

Tikmēr LBS ģenerāldirektors Edgars Šneps pauda prieku par Jūrmalas komandas līdzdalību. "Bijām Jūrmalā, runājām ar vietējo pašvaldību. Jūrmala var kļūt par jaunu punktu Latvijas basketbola attīstībā, tam ir visi nosacījumi."

Nākamajā sezonā LBL spēles varēs redzēt arī LTV7 – pēc gadu mijas paredzētas astoņas spēles, kā arī visas finālspēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!