Foto: F64

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pastarīte "Tallinna Kalev"/TLU savā sastāvā pieteikusi 47 gadus veco Igaunijas basketbola leģendu Valmo Krīsu, kurš portālam "Delfi.EE" apstiprinājis, ka patiešām atgriezīsies augstākajā līgā.

Krīsa piektdienas vakarā pirmo reizi trenēsies ar "Tallinna Kalev" komandu, kuru nomākuši savainojumi, Covid-19 izplatība starp spēlētājiem un šķiršanās no viesspēlētājiem, rakstīts Igaunijas Basketbola asociācijas (EK) mājaslapā.

"Plānojam, ka sākšu spēlēt," portālam "Delfi.EE" atzina Krīsa. "Komandu vēl neesmu saticis. Papīri jau tika sakārtoti, un lietas virzījušās ātri."

Krīsa, kuram 18. maijā paliks 48 gadi, portālam uzsvēra, ka vēlas pārbaudīt, vai viņš šajā vecumā var spēlēt augstākajā līgā. "Tas man ir izaicinājums," noteica basketbolists.

Basketbolists vēl ceturtdien piedalījās "Saku" otrās līgas jeb Igaunijas trešās augstākās līgas spēlē. Aizsargs izcēlās ar 36 gūtiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, palīdzot "Viljandi vald"/"Eesti Maavara" komandai izcīnīt uzvaru.

Tieši šajā līgā viņu ievērojis "Tallinna Kalev" galvenais treneris Kalle Klandorfs, kurš vēlas pārbaudīt, cik gatavs Krīsa izskatīsies treniņos. Jau sestdien komandai jāviesojas pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Universitāte" vienības. Krīsa neizslēdz, ka jau šajā mačā dosies laukumā.

"Parunāsim ar komandu vakarā, un redzēsim, kas notiks," par šādu iespēju izteicās pats Krīsa, kurš līdz šim arī trenēja sevis pārstāvēto Viljandu pilsētas komandu.

Tartu dzīvojošais basketbolists šosezon trešajā līgā vidēji spēlē atzīmējies ar 25,9 punktiem un 8,7 atlēkušajām bumbām, jau divreiz izpelnoties mēneša labākā spēlētāja godu.

Savukārt pēdējo reizi profesionāli Krīsa spēlēja 2016./2017. gada sezonas laikā. Aizsargs toreiz pārstāvēja "Valga"/"Valka" komandu, kas sacentās gan Latvijas, gan Igaunijas basketbola līgās.

Igaunijas čempionātā Tartu basketbola skolas sastāvā Krīsa debitēja 1990. gadā, kad viņam bija vien 16 gadi, raksta EK. Aizsargs ilgus gadus pārstāvēja Igaunijas basketbola izlasi, piedaloties arī 2001. gada Eiropas čempionātā. Karjeras laikā viņš vienreiz tika atzīts par Igaunijas gada basketbolistu (2007.), četras reizes triumfēja Igaunijas čempionātā, bet vienreiz arī kļuva par Nīderlandes čempionu.

2017. gada 24. februārī tobrīd 42 gadus vecais Valmo Krīsa, pārstāvot "Valga"/"Valka" vienību, laukumā tikās ar savu 16 gados vecu dēlu Keru Krīsu ("Tartu Universitāte"). Tā bija pirmā reize, kad Igaunijas čempionāta spēlē laukumā tikās tēvs un dēls. Kers Krīsa šobrīd jau veiksmīgi pārstāv Arizonas universitātes basketbola komandu Amerikas Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

"Tallinna Kalev" vienība ar trim uzvarām 14 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13. vietu LIBL čempionātā. Tieši vietu zemāk ir "Valmiera Glass", kas 14 spēļu laikā sakrājusi divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!