Latvijas basketbola čempionu "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs otrdien, iepazīstinot ar komandas jauno galveno treneri Silvano Poropatu, asi kritizēja vienības bijušo galveno treneri Agri Galvanovski, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Kā zināms, Galvanovskim pirms gadu mijas tika pateikts, ka tiekot meklēts jauns galvenais treneris. Savukārt pagājušajā ceturtdienā Galvanovskis atkāpās no amata, bet jau piektdien par galveno treneri tika apstiprināts horvāts Poropats.

"Sākam jaunu gadu ar trenera maiņu sezonas vidū. Jau pagājušās sezonas nogalē kluba vadības domas dalījās par to, vai pagarināt līgumu ar Galvanovski kā galveno treneri," situāciju skaidroja Lembergs. "Pret Galvanovski bija vairāki iebildumi. Mūs neapmierināja komandas noskaņojums spēlēm, taktiskie risinājumi un spēlētāju individuālā izaugsme. Pastiprinot komandu ar diviem melnajiem, tomēr izdevās tikt pie čempionu titula un toreiz vairākums tiecās uz atļaušanu Agrim turpināt darbu arī šajā sezonā."

Lembergs arī norādīja uz Galvanovska neizdarībām komandas sastāva veidošanā. "Jūlijā tika piedāvāts komandas sastāvs, no kura šobrīd ir nomainījušies astoņi spēlētāji. Blakus Strēlniekam tika piedāvāts Sokolovs un treneris sacīja, ka viņš būs cienīga maiņa Strēlniekam. Diemžēl jau pēc pusotra mēneša Galvanovskis pateica, ka vajadzīgs cits spēlētājs. Izrādījās, ka arī ne Kanbergs, ne Berķis neiederas sastāvā. Plivda ieradās ar 142 kg svaru, kas ir vairāk nekā pasaules čempionam svarcelšanā smagākajā svarā Ščerbatiham. Veselības stāvoklis viņam bija vairāk nekā kritisks. Tas izsauca dziļu neizpratni. Jaunpienācējam Artūram Strēlniekam vēl ir tik tiešām jāpierāda, ka viņš šeit ir vajadzīgs. Buškevicu Galvanovskis izmantoja kā ielāpu. Nesaprotami tika paņemts Kalve, kurš drīzāk ir invalīds nekā spēlētājs. Petvejs arī nav vajadzīgs tāds, kurš cīnās tikai pusē no spēlēm. Viņš šķiro mačus, bet tas ir jautājums trenerim, kurš arī pieņem lēmumu par leģionāriem. Zaķim arī laiks kļūt par pieaugušu un profesionālu basketbolistu."

"Komandas spēles saturs neapmierināja. Pilnīgi meli, ka vadība prasīja tikai uzvaras. Klubs prasīja, pirmkārt, spēlētāju un komandas maksimālu atdevi laukumā. Otrkārt, treneris vienmēr uz neveiksmēm atbildēja, ka čaļi nebija noskaņojušies. Par to jāatbild trenerim," kritiku turpināja Lembergs. "Taktiskais zīmējums bija nabadzīgs, komandas izaugsme bija vāja un vairākumam spēlētāju arī individuālā progresa nebija. Galvanovskim pietrūka paškritikas un sava darba analīzes. Nebija citu variantu kā mainīt galveno treneri."

"Mērķis ir turpināt darbu ar jauniem un perspektīvajiem spēlētājiem. Ar šiem uzdevumiem būs jātiek galā jaunajam trenerim. Ja cilvēks ir pieņemts darbā, viņam maksimāli profesionāli jādara savs darbs, bet ja neprot, tad jāiemācās. Ja negrib, jādzen prom - lai papildina bėzdarbnieku armiju. Komandai jābūt tādai, lai līdzjutēji varētu novērtēt atdevi laukumā un to novērtē vienmēr. Tomēr nekas traģisks nav noticis. Novēlu Agrim izvērtēt savu darbu, ir viņam gan pozitīvas, gan negatīvas lietas. Ja viņš veiks pareizos secinājumus, viņam karjerā vēl būs arī pozitīvi brīži," piebilda Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!