Liepājā notikušajās Austrumeiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) otrā posma sacensības U-16 vecuma zēniem otro vietu izcīnīja Liepājas Sporta spēļu skolas audzēkņi.

Sacensībās kopumā startēja astoņas komandas no sešām Eiropas valstīm - divas no Krievijas un Polijas, viena Igaunijas, Vācijas, Baltkrievijas un Latvijas komanda. Trīs dienu laikā kopumā tika aizvadītas 20 spēles, bet Liepājas jaunie basketbolisti izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu.

Vispirms, pirmajā sacensību dienā liepājnieki pieveica igauņu komandu "Sportkunda" (64:58) un poļu komandu "Osemka" (69:46). Savukārt, otrajā dienā tika uzvarētas arī komandas no Vācijas un Polijas, attiecīgi ar 49:48 un 46:31.

Līdz ar to, viss izšķīrās sacensību pēdējā dienā, kurā liepājniekiem pretim stājās "Minsk 2006" basketbolisti, kas tāpat kā Liepājas puiši, bija cīnījušies bez zaudējumiem. Izšķirošajā mačā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, taču otrajā puslaikā vadību pārņēma viesi, kuri to spēja nosargāt līdz pat beigām (48:59), tādējādi, kļūstot par otrā posma uzvarētājiem.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju Liepājas komandas sastāvā tika atzīts Jēkabs Bitenieks, kurš ir gadu jaunāks par pārējiem komandas biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!