Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas komanda "Liepājas Lauvas" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārā čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 77:83 (19:21, 17:20, 23:19, 18:23) savā laukumā līdzīgā cīņā zaudēja turnīra līdervienībai "Šiauliai" no Lietuvas.

Vēl trešās ceturtdaļas sākumā laukuma saimnieki atradās minimālā vadībā, tomēr pārsvaru neprata nosargāt un spraigā cīņā piedzīvoja zaudējumu.

Rezultatīvākais "Liepājas Lauvas" komandā bija Džošua Mejo, kurš guva 18 punktus, Džovans Beilijs izcēlās ar 15 punktiem, bet ar 14 punktiem atzīmējās Mārtiņš Kravčenko.

Savukārt "Šiauliai" vienībai ar 22 punktiem palīdzēja Valds Vasīļus.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada oktobrī Šauļos, kad liepājnieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 68:75.

BBL elites divīzijas kopvērtējumā "Liepājas Lauvas" ar diviem panākumiem 12 mačos joprojām atrodas pēdējā, 11.vietā, bet "Šiauliai" ar 11 uzvarām 12 spēlēs ieņem pirmo pozīciju.

Otra Latvijas komanda "Ventspils" ar septiņām uzvarām 13 aizvadītajās spēlēs šobrīd ieņem sesto pozīciju kopvērtējumā.

Kā ziņots, šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalās 11 komandas, debitējot arī Krievijas vienībai Ļubercu "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīties trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!