Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē pirmdien "Liepājas Lauvas" savā laukumā ar rezultātu 94:73 (22:17, 22:12, 25:17, 25:27) pārliecinoši pieveica "Jūrmala/Fēnikss" komandu.

Pirmajā ceturtdaļā cīņa vēl bija līdzīga un pēc desmit nospēlētām minūtēm "Liepājas Lauvas" bija vadībā tikai ar pieciem punktiem (22:17), taču otrās ceturtdaļas gaitā laukuma saimnieki iekrāja 15 punktu pārsvaru, ko "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistiem līdz mača beigām nebija pa spēkam atspēlēt.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Toms Leiteris, bet pa 15 punktiem iekrāja Kristaps Miglinieks, Džošua Mejo un Arnolds Helmanis, otrajam izpildot arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet trešajam izcīnot 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Jūrmala/Fēnikss" labā 18 punktus guva Uģis Pinete, bet Raimonds Vaikulis izcēlās ar 14 punktiem.

Šī bija abu komandu ceturtā savstarpējā spēle šosezon - novembrī un janvārī izbraukumā pie uzvarām tika liepājnieki, bet decembrī pretinieku laukumā pārāki bija "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - 12 uzvaras 12 spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr 12 cīņās tikuši pie 11 panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 13 uzvarām 21 spēlē atrodas "Liepājas Lauvas", bet pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Valmieras" vienība ar 12 uzvarām 23 spēlēs ieņem ceturto pozīciju. 11 panākumi 23 spēlēs ir "Latvijas Universitātes" (LU) vienībai, bet tai ar desmit uzvarām 23 cīņās seko "Jelgava".

Biznesa augstskolas "Turība" komandas rēķinā šobrīd ir deviņas uzvaras 22 mačos, bet kopvērtējuma astotajā vietā ar astoņiem panākumiem 23 spēlēs atrodas "Jūrmala/Fēnikss".

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi 13 līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!