Latvijas komanda "Liepājas Lauvas" Igaunijas pilsētā Rakverē notiekošā Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas pusfināla mačā piektdien ar rezultātu 83:76 (24:13, 14:19, 19:13, 26:31) pieveica Lietuvas vienību "Šiauliai"/"Triobet".

Šajā mačā liepājniekiem rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Ivars Timermanis, lietuvietis Ernests Ežerskis izcēlās ar 14 punktiem, bet pie 12 punktiem tika Kristaps Miglinieks.

Turnīra finālā sestdien "Liepājas Lauvas" tiksies ar Igaunijas klubu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latvieši Raitis Grafs, Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

Kā ziņots, "Tarvas" komanda pusfināla spēlē piektdien ar 90:84 (20:23, 23:18, 28:12, 19:31) pieveica citu Igaunijas klubu TU/"Rock".

Sestdien plkst.14.30 tiks aizvadīta spēle par trešo vietu, bet plkst.17 "Liepājas Lauvas" un "Tarvas" izspēlēs finālmaču.

Visus BBL kausa mačus tiešraidē iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā ziņots, pēc sākotnējās ieceres BBL kausa izcīņā vajadzēja spēlēt triju valstu un BBL čempioniem, tomēr jau iepriekšējās sezonās to dalībnieku sastāvs bija vājāks, bet šogad sacensībās vairs nepiedalās neviens čempions.

BBL kausa izcīņa notiek piekto reizi. 2008.gadā Rīgā notikušajā turnīrā uzvarēja Lietuvas klubs Viļņas "Lietuvos rytas", bet 2009.gadā Kauņā triumfēja vietējā komanda "Žalgiris". Savukārt iepriekšējos divus gadus turnīrs risinājās Tartu, pie triumfa tiekot vietējai "Rock" un "VEF Rīga".

Jau vēstīts, ka šosezon mainīts arī citu BBL sacensību formāts. Regulārā čempionāta pirmajā posmā piedalīsies 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Kazahstānas, kas izkārtotas četrās apakšgrupās. Savukārt pēc tam otrajā posmā - "TOP 16" turnīrā - 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!